szakályi hírek

2020.11.19. 12:30

A polgármesteri hivatal és a boltok közti parkoló újult meg

Bár a vírus elleni védekezés határozza meg Szakály mindennapjait is, néhány fejlesztésről legutóbbi ottjártunkkor is beszámolt Feuerbach Szabolcs polgármester, aki ezúttal maszkban fogadott minket.

Markovics Norbert

Fotó: M. N.

A legszembetűnőbb változást persze mondani sem kellett, hiszen azonnal észrevehető, hogy megszépült a polgármesteri hivatal eleje. A több éve húzódó, s nemrégiben elkészült beruházásról korábban itt írtunk.

Feuerbach Szabolcs a polgármesteri hivatal előtt

Régóta érett már egy másik fontos fejlesztés is, melyet szintén a közelmúltban ejtettek meg. A központban található boltok parkolóját aszfaltozta újra ötszáz négyzetméteren az önkormányzat az egyik áruházzal együttműködve. Mint az alábbi interaktív grafikánkon is látszik, ráfért a felújítás.

A Start-közmunkaprogram keretében, a falu számos pontján kitisztítják, majd járdalapokkal fedik be az árkokat. Erre a célra egymillió forintos támogatást kapott az önkormányzat.

Cikkünk elkészültekor a Dózsa utcában tartottak a munkálatok (Beküldött képek)

Csaknem harmincöt év szolgálat után nyugdíjba vonult a falu háziorvosa. Dr. Bakó Gábor 1986 óta látta el a feladatkört, s október végén, ünnepélyes közgyűlésen búcsúzott tőle a község képviselő-testülete.

Dr. Bakó Gábor (jobbról a negyedik) majdnem harmincöt éven át dolgozott a falubeliek egészségéért

Két új nyertes pályázatról is beszámolt a polgármester: a háziorvosi lakás külső és belső felújítására, korszerűsítésére harmincmilliót, az iskolai tornaterem fejlesztése közel húszmilliót nyert az önkormányzat a Magyar falu programban.

Szakályban is megjelent a koronavírus

Feuerbach Szabolcs kérdésünkre azt is elmondta, hogy a járvány második hullámában eddig három igazolt Covid–19-fertőzött volt a településen, közülük ketten már meggyógyultak. A lakosság jellemzően fegyelmezett és szabálykövető, így polgármesterként további szigorításokat nem rendelt el, a kormányzati intézkedések vannak érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában