Tudomány Hete

2020.11.17. 10:20

Az elektron átkerült a digitális térbe

Szeri Árpád

Forrás: Shutterstock

A járványveszély kapcsán a Garay Gimnázium formabontó módon rendezi meg a hagyományos, Tudomány Hete programsorozatot, az online oktatás miatt ennek lebonyolítása is megváltozott.

– Előre felvett referátumok állnak rendelkezésre, melyek vetítése az online tanórák keretében, a digitális térben történik – mondta Rajos Judit igazgatóhelyettes. – A kollégáknak azt javasoltuk, hogy mindenki a saját oktatási szempontjai alapján válogasson a rendelkezésre álló munkák közül. Már kezdéskor, a hétfői napon két kolléga így is tett, ez így zajlik majd a pénteki zárásig.

Meríteni egyébként van miből, hiszen az elektron felfedezésétől kezdve a tengerentúli high school-élményeken, a visegrádi királytalálkozón át George Orwell írói világáig tart az érdekfeszítő, maguk a diákok által nyújtott kínálat. Dr. Kiszely Márta, a Kövesligethy Radó Obszervatórium tudományos munkatársa a földrengésekről, dr. Acsády László, az MTA levelező tagja, a Magyar Idegtudományi Társaság Elnöke pedig az alvás, stressz és tanulás összefüggéseiről beszél a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában