Környezetszépítés

2020.11.16. 20:00

Ezer fa ültetésével bővítik a város zöldfelületeit Pakson

Az „1000 fát Paksra” elnevezésű projekt keretében ötszáz fát közterületre ültetnek ki, ötszázat pedig a lakosság körében osztanak ki előzetes igények alapján.

Kalmár Klaudia

Forrás: Facebook

A nagyszabású közterületi és lakossági faültetési programban a PIP Nonprofit Kft., Paks Város Önkormányzata és a DC Dunakom Zrt. vesz részt. A projekt célja egyrészt a város zöldfelületeinek növelése, másrészt a lakosság figyelmének felkeltése a környezetvédelem fontosságára.

Az első közterületi fákat november 13-án ültették el a Kurcsatov utca melletti zöldfelületen. A fennmaradó fákat a lakossági igények elbírálása alapján november 19-én 13 és 18 óra között, valamint november 20-án 8 és 16 óra között vehetik át az érintettek az ASE sportcsarnoka melletti füves területen.

Séta a Kurcsatov utcában elültetett fák mellett
Fotó: Molnár Gyula

A fákat az igénylők kizárólag magánterületen ültethetik el. A gyümölcsfacsemeték átlagos mérete körülbelül két méter, a földlabdás díszfáké három méter. Az ültetés helyének meghatározásakor figyelembe kell venni a növények telepítési távolságáról és a növények fenntartásáról rendelkező önkormányzati rendeletet, illetve a területen előforduló esetleges közművezetékeket, közműtárgyakat.

A facsemeték tárolását az önkormányzat nem tudja biztosítani egy bizonyos idő után, így azokat a fákat, amelyeket nem vesznek át, elültetik Paks valamely közterületén. Aki nem tud a csemetéért menni, kérik, meghatalmazással jelöljék ki a jogosult személyt. Kérik továbbá, hogy vigyenek magukkal személyazonosításra alkalmas fényképes igazolványt, senki ne feledkezzen meg a közösségi távolságtartás betartásáról, továbbá viseljenek maszkot.

További információ a 0675/500–532-es telefonszámon.

Borítóképünkön: Szabó Péter, a város polgármestere (balról), Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Gyöngyösi Csaba, a PIP ügyvezetője az első köztéri fát ülteti el Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában