November végéig ingyenes a parkolás Szekszárdon

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

A kormány kedden úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet. Ezzel együtt a parkolást is térítésmentessé tette. A kormány november 30-án vizsgálja felül döntését.

Olvasóink afelől érdeklődtek, vajon Szekszárdon is ingyenes-e a parkolás. Megkerestük Ács Rezső polgármestert, aki elmondta, a bejelentés az egész országra vonatkozik. Az éjszaka megjelent Magyar Közlöny tartalmazza az új kormányrendeletet, ezt a városvezető a jegyzővel tanulmányozza, ám Ács Rezső véleménye szerint a kormány rendelkezései egyértelműek.

Bartal Zoltán, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, novemberben biztosan nem kell fizetni a parkolásért. A megyeszékhelyen szerda délelőtt átállították az automatákat, a mobilfizetési lehetőség pedig már reggel megszűnt. Egyelőre még kérdés, hogy azok, akik bérletet vásároltak kapnak-e kárpótlást, és ha igen, milyen mértékűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában