Elismerés

2020.11.19. 17:30

Paks elsők között a szociális segítségnyújtásban

November 12-én volt a Szociális Munka Napja, mely keretén belül Paks Kistérségi Szociális Központ elismerésben részesítette Vida Zsuzsannát, a szociális étkeztetés szakmai vezetőjét.

Kalmár Klaudia

20201117_Paks_Szociális gondozó elismerése_Képen: Borbás László Paks kistérségi szocilis központ vezető,Vida Zsuzsanna szociális étkezési vezető_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

A járványhelyzet alatti kiemelkedő szervezői munkájáért Vida Zsuzsanna elismerő oklevelet kapott Borbás László intézményvezetőtől, illetve elismerő levelet Paks polgármesterétől, Szabó Pétertől.

– Tudása, magabiztossága, gyakorlata és határozottsága által a veszélyhelyzet első pillanatától kezdve neki volt köszönhető, hogy az egyik legtöbbet igényelt alapszolgáltatás – a szociális étkeztetés – minden igénylő számára könnyen elérhetővé és azonnal biztosítottá vált városunkban. – így emelték ki Vida Zsuzsanna munkáját kollégái.

– Felfogni is nehéz, miken mentünk keresztül az utóbbi hónapokban. Milyen sorshelyzetekkel találkoztunk, és milyen felemelő pillanataink voltak. Munkánk a többség számára „láthatatlan”. Segítünk, gondozunk, ápolunk. Soha nem volt még ilyen közel hozzánk az elismerés. Ez visz előre bennünket. Büszkék vagyunk munkatársaink áldozatos munkájára, valamennyi szociális területen dolgozó kollégánkra – fűzte hozzá Borbás László.

– A szociális munka egyszerre szakma és tudományág. A tárgyalt témában a gyakorlati szakembereket képviseljük, akik azon dolgoznak a járvány idején is nap mint nap, hogy a magyar szociális ellátások, szolgáltatások rendszerét minél hatékonyabban tudjuk működtetni kistérségünkben. Egyszerűen szólva a problémával küzdő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermekeknek, személyeknek, családoknak, csoportoknak a lehető legtöbb segítséget tudjuk adni a legjobb szakmai tudásunkkal.

A Szociális Munka Napja a mi ünnepünk, ezen a napon a hivatásunkat és gyakorlóit ünnepeljük, akik jelenleg erőn felül, önzetlenül látják el feladataikat ebben a veszélyes helyzetben is az ország valamennyi településén. – tette hozzá.

Tevékenységek

A Paks Kistérségi Szociális Központ alaptevékenysége és célja a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások és gyermekjóléti alapellátások biztosítása: étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés, nappali ellátások (idősek, fogyatékosok, hajléktalan), támogató szolgáltatás, gyermekjóléti szolgáltatás, gyermekek átmeneti gondozása és integrált szervezetben történő ellátása.

Borítóképünkön: Vida Zsuzsanna és Borbás László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában