Zöldhulladék

2020.11.14. 13:00

Továbbra is érkeznek bejelentések égetésről

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Továbbra is érkeznek bejelentések a zöldhulladék égetésére vonatkozó rendelet megszegői ellen, így Tengelic önkormányzata ismét felkérte a lakosságot: a vonatkozó rendelkezéseket szigorúan tartsák be.

Kerti hulladék égetésére csak szerdán és szombaton délután egy órától este nyolcig van módjuk. A rendelkezések megszegése, az önkormányzathoz érkezett bejelentést követően felelősségre vonással és pénzbírság kiszabásával jár. Minderről a Tengelici Hírmondóban tájékoztatták a községben élőket.

Ezzel kapcsolatban arra is felhívták a lakosság figyelmét, hogy jövő évtől várható az a központi jogszabály, amely semmilyen módon nem engedélyezi a kerti zöldhulladék portákon történő égetését. Ennek részleteivel is megismertetik a tengelicieket.

A lapban az október végén tartott képviselő-testületi ülésről összefoglalót adtak. Eszerint a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területének 2019. évi tűzvédelmi helyzetéről szóló tájékoztatót kaptak a képviselők, valamint véleményezték a község településrendezési tervei felülvizsgálatának közbenső dokumentációját. A testület az önkormányzat tulajdonában lévő szántó haszonbérleti szerződésnek módosításáról szóló napirendi megtárgyalását elnapolta.

A nyilvános ülés végén Gáncs István polgármester tájékoztatta a jelenlévőket az önkormányzat pénzügyi helyzetéről, egy alapítvány által kiírt pályázati lehetőségről. A képviselő-testület zárt ülésen döntött az óvodai dajka kiírásra beérkezett pályázatokról, az új dajka a helyi Máté Éva, aki november elsejétől tölti be a posztot. Arról is döntés született, hogy az önkormányzat értékesíti az egyik ingatlanát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában