örökbefogadás

2020.12.22. 12:30

A kezdeményezés célja a biztonság erősítése

Tolnai Népújság

D:2020Naptar_202020201214_zebra20201214_Zebra_örökbefogadás_Paks_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

A Paksi Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának projektjeként indult a „Minden lépés biztonságban” kampánya keretében, a „Fogadj örökbe egy zebrát!” szlogenű kezdeményezés 2019-ben – tájékoztatott az önkormányzat sajtószóvivője. Az első kezdeményező Paks Város Önkormányzatának képviseletében Szabó Péter polgármester és a Paksi Rendőrkapitányság akkori vezetője, Kuti István volt. A két intézményt összekötő Dózsa György úti gyalogos-átkelőhelyet fogadták ünnepélyes keretek között örökbe.

Az idei évben a járványhelyzet miatt többször is elhalasztották a rendezvényt, így végül december 14-én zajlott az örökbefogadás, mégpedig a Szent István tér 12. szám előtti átkelőhelyé. Az örökbefogadó a városban működő vagyonbiztonsági cég, az S. L. Staff Security Kft., Sárközi Lajos szakmai vezető felajánlásával.

Az ünnepségen – melyen Sárközi Lajos mellett a Paksi Rendőrkapitányság vezetője, Végh Lajos ezredes is jelen volt – az örökbefogadásról szóló két réztáblácskát fúrtak fel a gyalogos-átkelőhely mindkét végén.

Borítóképünk: egy-egy réztáblát csavaroztak a gyalogátkelőhely két végére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában