Ács Rezső elmondta, a szekszárdiak betartják az intézkedéseket

Szomorú bejelentéssel kezdte hétfőn az elmúlt hetet összegező sajtótájékoztatóját Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Felidézte a múlt héten elhunyt Tóth Ferenc emlékét, aki nemcsak Paksot és környékét képviselte több cikluson át a Parlamentben, hanem mint a megye első kormánymegbízottja, kiváló kapcsolatot épített ki Szekszárddal is.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

A megemlékezést követően a Covid–19 okozta helyzetről szólva Ács Rezső elmondta, hogy a szekszárdiak fegyelmezetten betartják a központi és a helyi intézkedéseket is, így nemcsak a megye az országban a legkevésbé fertőzött, hanem Szekszárd is sok városhoz képest kedvező helyzetben van.

Az óvodákban, iskolákban nagyjából zavartalan a munka. Az 1-es óvodában egy csoport van karanténban, ők már a héten jöhetnek újra, a 2-es óvodában egy gyerek lett vírusos, társai is tizedikéig otthon kell, hogy maradjanak. A Mérey utcaiban hét óvodapedagógus, négy dajka és 52 gyerek van karanténban. Az általános iskolák közül a Baka István nevét viselőben egy osztálynál kellett elrendelni holnapig az online tanítást.

Az egészségügyi ellátás kapcsán a polgármester elmondta, a városban valamennyi háziorvos rendel, majd arról beszélt, hogy a múlt héten eldőlt, a Szabó Dezső utcai fiaskó után két orvosi rendelő építése is lehetővé válhat. Egyik Szőlőhegyen, a másik az Allende utcában lesz. Az utóbbinál igyekezni kell, mert még nincs kész terv, s a beadási határidő december 23. Ács Rezső beszélt arról is, hogy az elmúlt hetek bizonyították, hogy a városért csak akkor lehet eredményesen dolgozni, ha együttműködnek. Ezért felkérte az Éljen Szekszárd frakció egyik bizottságának vezetőjét, Zaják Ritát, hogy tanácsnokként segítse munkáját, elsősorban a leendő orvosi rendelők megvalósításában.

Szó volt a sajtótájékoztatón a város karácsonyi csomagjairól is. Eddig 3900-an regisztráltak, de még másfél hétig lehet jelentkezni, s várhatóan ötezernél több hatvankettedik évét betöltött szekszárdi igényli a mintegy kétezer forint értékű ajándékot. Ezeket – a vírusveszély miatt – a korábbitól eltérően, tizedikétől kezdve házhoz viszik.

Az akció rendkívüli népszerűsége miatt ezúton is arra kérik az érintett lakosokat, hogy mielőbb regisztráljanak, hogy mindenkinek a háztartásába tudják vinni a pakkot. Regisztrálni a 74/504-172 és a 74/504-175-ös telefonszámon lehet, valamint a [email protected] e-mail-címen. A jelentkező nevét, címét és a születési adatait kell megküldeni.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Gábor Ferenc jegyző is, aki reggel tudta meg, hogy a polgármesteri hivatalban dolgozók közül tízen fertőzöttek lettek. Elmondta, már korábban beszereztek vírusteszteket, s a városi védőnők közreműködésével tesztelik az önként jelentkezőket. A home office-t már korábban bevezették, de a következő napokban növelik az otthondolgozók számát.

Borítókép: Dr. Gábor Ferenc jegyző (balról), Ács Rezső polgármester és Gyurkovics János alpolgármester az aktuális helyzetről tájékoztatott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában