2021. januártól

2020.12.21. 09:30

Csomaggal kedveskednek minden paksi újszülöttnek

TN

Forrás: Shutterstock

Babacsomaggal kedveskedik minden újszülöttnek Paks Város Önkormányzata és a Tourist Info Iroda 2021. januártól – olvasható a TelePaks oldalán. Az önkormányzati babacsomag programról tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere és Galazek Viktória, a Tourist Info Iroda vezetője. A program 2021. januártól indul, lényege, hogy minden újszülött ajándékcsomagot kap, melyet a védőnőkkel együttműködve juttatnak majd el az érintett családokhoz.

A csomagban van polgármesteri köszöntő, amelyben tájékoztatást kapnak a szülők a családokat érintő helyi támogatásokról, például az életkezdési támogatásról. Emellett az anyatejes táplálásról szóló útmutató füzet, egy pamutból készült textilpelenka, az adott évszaknak megfelelő ruhadarabok, két vásárlási utalvány paksi vállalkozóktól, valamint a baba jelenlétére figyelmeztető autós matrica. Az ajándékcsomagot a fiúknak kékben, a lányoknak rózsaszínben készítik el.

– Nagyon hálás feladat volt a program előkészítése. Reméljük, hogy nem felejtik el az édesanyák, az édesapák és gyermekeik ezt az ajándékot, amely így életre szóló lehet – emelte ki Galazek Viktória.

– Körülbelül egy éve merült fel a babacsomag program gondolata, amit most végre elindítunk. A célunk, hogy segítsük a szülőket és erősítsük a paksi identitást. – tette hozzá a polgármester.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában