bizottsági ülés

2020.12.10. 15:30

Gyarapodott a tolnai értéktár

Steinbach Zsolt

Fotó: Németh István

„Történelmi” ülést tartott a Tolnai Városi Értéktár Bizottság kedden. Egyrészt, mert a járványhelyzet miatt először bonyolították le csoportos videochat formájában a gyűlést. Másrészt, mert a bizottság mostani döntéseivel érte el az 50-et a helyi értéktár értékeinek száma.

Tóth János Fotó: Németh István

Ezúttal két új érték a tolnai értéktárba történő felvételéről, egyben a megyei értéktárba történő felterjesztéséről szavaztak.

Az egyik javaslatot Tóth Györgyi készítette, Tóth János munkássága 1930–2019 címmel. Tóth János operatőr a magyar filmművészet jeles alakja, a Nemzet Művésze volt, olyan alkotások kötődnek a nevéhez, mint a Szindbád, vagy Az egy erkölcsös éjszaka. Ő az első tolnai származású Kossuth-díjas. 2014-ben megkapta a Tolna Városért kitüntető díjat is.

A másik előterjesztést Metzné Horváth Ágota készítette, Múltidéző séta – Tolna régi képeslapokon címmel. Ez egy nemrég született izgalmas anyag, amely Király József archív tolnai képeslapjainak segítségével mutatja be a régi Tolnát, egy virtuális séta keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában