Fejlesztés

2020.12.22. 14:00

Két felújított utcát adtak át Bogyiszlón

Megújult a Szekszárdi és a József Attila utca Bogyiszlón. Ezeket Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, Tóth István, Bogyiszló polgármestere, valamint Kőműves Krisztián, a kivitelező KÉSZ Közúti Építő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője adta át kedden.

Kalmár Klaudia

Fotó: Makovics Kornél

Két helyszínen végeztek burkolatfelújítást. Az egyik a Szekszárdi utca, a legforgalmasabb szakasz Bogyiszlón. Ez az út a település Szekszárdhoz közeli szakasza, amely gyorsforgalmi útra vezet, illetve ezen keresztül járnak a gyerekek is a Bogyiszlói Általános Iskolába.

Tóth István, polgármester elmondta, hogy a 2003-as gyorsforgalmi út megépülésekor a kivitelezővel elkezdték felújítani az érintett szakaszt, azonban szélességében nem volt megfelelő, ugyanis két autó nem fért el egymás mellett az úton, és a többi útszakaszhoz képest a magasságok is eltértek.

Az önkormányzat ezután úgy döntött, hogy kiszélesíti az utat Belügyminisztériumi pályázat segítségével, akkor háromszáz méteres szakaszt újítottak fel, most pedig a fennmaradt százhetven méteres útszakaszt a Magyar Falu Program segítségével renoválták. Ez összesen tehát százhetven folyómétert, azaz több mint kilencszáz négyzetméter felületet jelent és négy méteres útszélességet.

– Ez idáig speciális manőverre volt szükség ahhoz, ha két autó ment egymással szembe. Az utca kiszélesítésével már nincs forgalmi akadály, arra is alkalmas, hogy egy busz és egy autó is elférjen egymás mellett – tette hozzá.

Horváth István (balról), Tóth István és Kőműves Krisztián vágta át a szalagot Fotó: M. K.

A másik helyszín a József Attila utca, mely háromszáz méteres, ebből kétszázhetven métert láttak el aszfalt burkolattal nyolcszáztíz négyzetméteren. A polgármester kiemelte, hogy ezen a részen töredezett volt az útszakasz, a felújítás során padkát és egy közel háromszáz méteres szikkasztó árkot kapott. E két utca kivitelezéséért közel huszonnyolc millió forintot kaptak meg felújításra. A kivitelező, a KÉSZ Közúti Építő és Szolgáltató Kft. első osztályú aszfaltokkal látta el a szakaszokat.

Bogyiszlón mindösszesen tizenhét kilométer hosszú útszakasz található, mely csak a belterületre vonatkozik. A településen számtalan út vár még felújításra, amelyekre egyelőre még nem áll rendelkezésre forrás. Tóth István szerint a felújítások, főleg amelyek burkolatokra vonatkoznak, mindig örökzöld tervek a településen belül. Amíg létezik a település, és ember él a faluban, addig folyamatosan tervezik a felújításokat.

Borítóképünkön: Horváth István országgyűlési képviselő (balról), Tóth István polgármester és Kőműves Krisztián, a KÉSZ Kft. ügyvezetője adta át a felújított utcákat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában