adomány

2020.12.04. 15:30

Közel hat mázsa adományt gyűjtött a Gyöngysor Alapítvány

Szeri Árpád

Forrás: Beküldött kép

Ötszázkilencvenöt kilogramm vegyes, tartós élelmiszert és édességet gyűjtött a rászorulóknak a Gyöngysor Alapítvány három nap alatt, azaz november 27-28-29-én. Tette ezt immár tizedik alkalommal, a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött pályázati szerződés alapján.

Nagy Károlyné (balról a második) önkéntestársakkal (Beküldött kép)

– Sajnos a koronavírus és időkorlátozás miatt a tavalyi, kimagasló eredményt most nem tudtuk elérni – adott tájékoztatást Nagy Károlyné, az alapítvány elnöke. – A múlt esztendőben ugyanis kétezer-hatszázhúsz kilogrammot tett ki a tartósélelmiszer-adomány. Ezzel együtt is megállapíthattam ismét, hogy milyen sok jó ember él Szekszárdon! Még ebben a világjárvány sújtotta időszakban is jelesre vizsgáztak emberségből és adományoztak bőségesen. Célcsoportunkba a rászorultakon belül a Baka István Általános Iskola szerényebb sorú gyermekei, a rokkantak, kisnyugdíjasok, krízishelyzetben élő embertársaink tartoznak. Örömmel mondhatom, hogy olyan önkénteseink vannak, akik ezen az új gyűjtésen is csatasorba állították autóikat és feláldozták szabadidejüket, hogy így összefogva szebbé tegyék embertársaiknak a Karácsonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában