Szent Balázs Tagóvoda

2020.12.09. 15:30

Támogató szeretettel nevelik a kicsiket

Wessely Gábor

Fotó: Szerző felvétele

Készülnek a karácsonyra az óvodások. A Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium Szent Balázs Tagóvodája négy csoportból áll: Halacska, Angyalka, Csillag és Szívecske. Mindegyikbe nagyjából 25 gyerek jár. A vezető óvónő Lakatos Viktória.

Sok segítséget kapnak a szülőktől, az egyházmegyétől és a helyi plébánostól, Mátyás Imrétől. A támogató szeretet elengedhetetlenül fontos a gyermeknevelésben otthon és az óvodában is.

Adventi koszorút már minden csoport készített, más ünnepi díszek előállítása folyamatban van, verseket, énekeket is tanulnak. (Ottjártunkkor éppen tízóraiztak a kicsik, de néhány ünnepidéző munka már látható volt az asztalokon.)

Műsorral is készülnek. A betlehemest minden évben másik csoport tanulja be és játssza el a többieknek. Most a Szívecske csoportba tartozókon a sor. Cs. Mayer Katalin óvónő irányításával gyakorolják a szerepüket. Annyi változás lesz az idén, hogy az előadást videóra veszik, és úgy lesz megtekinthető a többi csoportszobában. A személyes találkozásokat minimalizálják.

A borítóképen: Cs. Mayer Katalin (szemben) csoportja. Már gyakorolják a szerepüket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában