karácsony

2020.12.11. 14:00

Várják a piros kartonszíveket a karácsonyfára

Még mindig lehet a könyvtárból, Sőre-Lovász Gabriellánál piros karton szívecskéket igényelni, amelyekre aztán karácsonyi jókívánságokat, idézeteket írhat mindenki. A visszaküldött, üzenetekkel teli szíveket laminálják, azaz időjárásállóvá teszik, és felrakják a karácsonyfára.

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött fotó

– A gyönyörű, nagy lucfenyőt a varsádi polgárőrség elnöke, Zádori László és családja ajánlotta fel – mondta lapunknak Andrási Zoltánné polgármester. Társadalmi munkában Andrási Zoltán helyi vállalkozóval a helyszínre is szállították a fenyőfát, amelyre az alapdíszeket, a világítást már feltettük, és várjuk a visszaérkező piros kartonszíveket, hogy azokat is elhelyezhessük rajta.

A karácsonyi készülődés mellett a településen zajló kivitelezési munkák is tovább folytatódnak. A legfontosabbak ezek közül a könyvtár felújítása, amely a közelmúltban fejeződött be tizenhatmillió forint pályázati támogatásból. Az óvoda épületének teteje és a villamos hálózat felújítása pedig mintegy harmincötmillió forintból valósul meg, ezzel hamarosan elkészülnek. Mindkét beruházás az önkormányzat Magyar Falu Program keretében benyújtott sikeres pályázatainak köszönhető. A program nyertes beadványai közé tartozik még az óvónők számára kialakított szolgálati lakás, harmincmillió forintból. A munkálatok is elkezdődtek, mert a jelenlegi óvónénik hamarosan nyugdíjba mennek, és az újnak lakhatási problémái lehetnek.

Sőre-Lovász Gabriella (balról) és Andrási Zoltánné Fotó: Beküldött kép

A közfoglalkoztatottak helyzetét is kiemelten kezelik, a jövő évben is tíz főre számítanak a Startmunkákban: egyrészt a szociális közfoglalkoztatásban, az utak, járdák, árkok karbantartásában, felújításában, másrészt a mezőgazdasági programjukban. Andrási Zoltánné a jelenlegi járványhelyzettel kapcsolatban elmondta, a településen elenyésző számban vannak koronavírus-fertőzöttek, illetve kontaktszemélyként is voltak néhányan karanténban, de mindent összegezve, a lakosság szabálykövető.

– A múlt héten az óvodában is megkezdődtek a tesztelések, amelyeket mindenki önként vállalt. Mindegyik teszt negatív lett. A hivatali ügyintézés során a szájmaszkra, kézfertőtlenítésre vonatkozó szabályozást mi is szigorúan betartatjuk, de a közterületeken még nem rendeltük el a maszkviselést – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában