Személyi jövedelemadó

2021.01.26. 16:20

Bevallási tervezetet készít a hatóság

Mauthner Ilona

20200407 Deszk Hosszabbítás: a NAV adóbevalláshoz az ügyfélkaput javasolja. Képen: illusztráció Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: DM

Fotó: Karnok Csaba

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is elkészíti az szja-bevallási-tervezeteket, melyek március közepétől érhetők el a NAV eSZJA oldalán, tájékoztatta lapunkat Mózsik Szilvia, a megyei igazgatóság sajtóreferense.

A NAV idén is minden adózónak, a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is készít személyijövedelemadó-bevallási tervezetet, ami az ügyfélkapus, e-személyi igazolvánnyal történő vagy telefonos azonosítás után március 15-étől érhető el a NAV honlapján.

Tolna megyében ez több tízezer embert érint. Ettől függetlenül a NAV már most közzétette a 20SZJA szja-bevallási nyomtatványt, a kitöltéséhez szükséges webes felület elérhetőségét. Azok, akik maguk készítik el bevallásukat, már használhatják a webes kitöltőprogramot is.

A NAV felülete továbbra is alkalmas a bevallás kitöltésére, ha valaki nem az ügyfélkapun nyújtja be azt, hanem hagyományos módon kinyomtatva, papíron. Az szja bevallásának és befizetésének határideje egységesen, mindenki számára május 20.

Borítóképünk: a NAV a webes felületet ajánlja az adóbevallás elkészítéséhez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában