Fadd

2021.01.28. 09:30

Elkezdték a faddi bölcsőde építését

Wessely Gábor

20210121 Rácalmás Illusztráció Manóvár Bölcsőde és Óvoda Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Pesti Tamás

Új óvodát adtak át 2014-ben Faddon. Ennek következtében a régi óvodaépület használaton kívülivé vált. Mostanáig.

A Fülöp János polgármestertől kapott tájékoztatás szerint az épület új funkciója hasonló lesz az eredetihez: kétcsoportos bölcsőde kap benne helyet. Persze lesz vele munka bőven, hogy minden korszerű követelménynek megfeleljen. A kivitelezés megkezdődött, s várhatóan – ha nem lesz nagy csúszás a járvány miatt – nyár elejére fejeződik be. A község a megvalósításhoz több mint százmilliós pályázati támogatást nyert.

Eddig nem működött a településen bölcsőde. Lesz-e igény rá most? A kérdésre a polgármester azt mondja, hogy előzetes igényfelmérést követően vágtak csak bele a projektbe. A felmérés eredménye az volt, hogy a kisgyermekes szülők közül jó néhányan visszamennének dolgozni, ha el tudnák helyezni bölcsődében a gyereküket.

A három év alatti picik szakszerű ellátására alkalmas intézmény tehát létrejöhet. Húsz-egynéhány jelentkező már most lenne. Faddon egyébként, éves átlagban 45 gyermek születik.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában