szemét

2021.01.18. 18:10

Illegális szemétlerakó helyeket tártak fel a város határában

TN

Forrás: Telepaks/Facebook

Egyre több illegális szemétlerakó helyet találnak a mezőőri szolgálat tagjai Paks határában. A felelőtlen lakosok már a közút mellett megszabadulnak az elektronikai eszközeiktől és berendezéseiktől – közölte híradójában a TelePaks. Az elektronikai hulladék a Cecei úton, a várostáblától mintegy hatszáz méterre található. A korábbi tulajdonos az elromlott vagy csak elavult készülékét a hulladékudvar helyett oda dobja. Visszatérő probléma ez, ugyanis időről-időre újabb illegális szemétlerakó helyek létesülnek.

Spiesz József, a mezőőri szolgálat vezetője elmondása szerint van egy bizonyos réteg, aki a műszaki cikkek bontásával próbálja a jövedelmét beszerezni, kiveszik belőle az eladható részeket és a felesleges műanyagot általában kidobják az út mellett. Három konténert töltöttek meg már idén hasonló hulladékokkal. A városok külterületein jellemzők a szemetelések. Hűtőgép- és gépjárműalkatrészek, matracok találhatók az M6-os autópálya kerítése mellett húsz méterrel. A Nagydorogi úton az árokszélen televízió és nyomtató hever. Korábban a hideg, téli időben a falopások is rendszeresek voltak a területen, de ezek a bűncselekmények a járőrözéseknek köszönhetően az elmúlt időszakban visszaszorultak. Az erdőtulajdonos köteles megvédeni a saját erdejét. Az önkormányzatnak is vannak erdei, a mezőőri szolgálat az önkormányzati erdőket fokozottan figyeli, de ez nem azt jelenti, hogy szemet hunynak afölött, hogy ha a másik erdőkből lopják a fát. Ilyenkor értesítik az erdőfelügyelőt, aki feltérképezi és megkeresi a tulajdonost. A mezőőrök Pakson mintegy tizenkétezer hektárnyi területet felügyelnek, motorkerékpárokkal és terepjárókkal a polgárőrök is segítik a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában