befektetés

2021.01.02. 16:00

Kevésbé padlózta le a BSW-t a 2020-as év

Foray N.

Fotó: Oláh Márk

A Ferenczei Gábor által dombóvári és iregszemcsei kötődésű hiphopformáció, a BSW a Facebookon leírta, miképp sikerül átvészelniük a járványidőszakot.

Amikor 2013-ban elkezdett beérni a munkájuk, hirtelen dőlni kezdett a pénz. – Nyilván minden viszonyítás kérdése, de előtte kábé parizerre sem volt pénzünk, szóval úgy éltük meg, mintha ránk szakadt volna a bank – posztolta a csapat.

Megváltozott az életük, az életszínvonaluk, de volt annyi eszük, hogy tudják, a pénz nem biztos, hogy mindig így fog dőlni. Ezért tartalékoltak, befektettek, csináltak egy külön „kasszát” a BSW-nek, amelybe visszaforgatták a pénzt. Ha kell klipre, mindig legyen hova nyúlni, legyen miből kifizetni egy stúdiót, egy zenét. Igyekeztek több forrásból biztosítani a BSW bevételeit (YouTube, fellépések, Spotify, webshop, szponzorációs együttműködések), és mindenből tartalékolni, hogy a BSW egy olyan tőkeerős vállalkozás legyen, melyet nem visel meg egy válság, vagy ha épp nincs koncert.

Sok évnyi tudatosságnak köszönhetően talán kevésbé padlózta le őket a Covid-szitu. A lényeg: azt tanácsolják mindenkinek, hogy amikor lehet, akkor fogja meg a pénzt, álljon több lábon, képezze magát, fektessen magába, építsen fel bombabiztosan valamit, hogy később nyugodtan élvezhesse a gyümölcsét. – Félre ne értsetek, nem mi vagyunk az egyetlen olyan csapat, akik igyekeznek okosan csinálni. Mi csak a saját példánkon keresztül próbáljuk elmagyarázni, hogy ne legyetek hülyék, mert most lehet rajtad kétkilós cipő meg drága fux, de nagyon cink lesz negyvenévesen anyáddal lakni – fűzte hozzá az együttes.

Borítóképen: BSW koncert. Tartalékolni kell, ki tudja, mikor lesznek megint ilyen bulik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában