online óévbúcsúztató

2021.01.02. 07:00

Lélekben együtt, a Béla király téren ünnepeltek

Hello 2021 névvel köszönthették az újévet azok a Tolna megyei lakosok, akik a PixelTV-n keresztül kapcsolódtak az online szilveszterhez. A szilveszteri program három részét este tíz és hajnali egy óra között követhették a nézők, melyet a Béla király téri színpadról közvetítettek.

Kalmár Klaudia

Fotó: Makovics Kornél

Az este házigazdája Kindl Gábor, szekszárdi filmes volt, aki a hetvenes évektől egészen a kilencvenes évek elejéig diszkózott a városban. Már öt alkalommal szervezett diszkót szilveszter apropóján is. Szekszárdon már öt éve ő számol vissza újév hajnalán. A Béla király térre korábban ezrek érkeztek, hogy együtt lépjék át az új év küszöbét.

Minderre a mostani szilveszterkor nem volt lehetőség. Kindl Gábor ezúttal online formában, egyfajta közösségi zenélésre hívta a város közismert személyeit. Városvezetők, zenészek, újságírók, fiatalok, vállalkozók, borászok mondták el gondolataikat – ezzel búcsúztatva az óévet.

Kindl Gábor elmondta, hogy szerette volna a nagy múltú szekszárdi buli elemeit megőrizni, ezért úgy gondolta, hogy a koronavírus ellenére is megrendezi a programot, ezúttal online folytatva a hagyományt. Az első rész a szerepcsere és az együtt szórakozás jegyében telt. Itt nem a zenei világ képviselői, hanem fiatalabb és idősebb laikusok küldhettek dalokat egy órán keresztül, este tíztől tizenegy óráig. Itt látható volt Gyarmati Jázmin, Parrag Tibor, Szél Móni, Kovács Gergő, Béres Vilmos, Kiss Boldizsár.

A házigazda, Kindl Gábor és az egyik közreműködő, Gáti László Beküldött fotó

A Hello 2021 második részében, tizenegy órától zajlott a Kindl Gábor vezette retró diszkó, amely éjfélig volt hallható. Éjfélkor a szokásos újévi köszöntő hangzott el Ács Rezső polgármestertől.

Éjfél után, a program harmadik részében pedig szekszárdi vagy szekszárdi kötődésű, ismert emberek, zenészek, illetve előadók jelentkeztek be, többek közt Kovács Gergő, Gáti László, Fekete Krisztián, Szendei Imre, Szakács Róbert, Eszterbauer János. Az élő közvetítésre a statisztikák szerint 561-en csatlakoztak rá. ABBA, Cserháti Zsuzsa, Hungária, csupán néhányan azok közül, akik az idei szűk létszámú összejöveteleknek szolgáltatták a tánchoz valót.

Meglehetősen izgalmas volt a 2020-as esztendő. Mindenkinek. Nem várt helyzetek, világjárvány, gazdasági kihívások. Sok olyan feladat, mely új tevékenységekre sarkalt. Mindenekelőtt egyre fontosabbá vált az odafigyelés, az összefogás, az egészségünk védelme.

Borítóképünk: online szilveszteri buli. Sokan nézték a Kindl Gábor által szervezett szilveszteri szórakoztató, zenés műsort az interneten keresztül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában