Rajzpályázat

2021.01.10. 18:15

Osztálykirándulást nyerhetnek a legjobbak

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly év végén hetedik alkalommal hirdette meg országos rajzpályázatát általános iskolás gyerekeknek. A szervezők várják az úthoz, munkagépekhez, közlekedéshez, úton dolgozókhoz kapcsolódó rajzokat. Az „Álomút” című gyermekrajz-pályázatra már csak január 15-ig lehet nevezni.

A korábbi évek gyakorlatához képest ezúttal elektronikus formában nyújthatók be az alkotások öt kategóriában: 1–2. osztály, 3–4. osztály, 5–6. osztály, 7–8. osztály, és gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1–8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek.

Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is be­zsebelhet az az általános iskolás, aki beküldi alkotását. Az elmúlt évekhez hasonlóan a nyertes alkotások az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát díszítik majd egy évig.

A legjobb rajzok készítői osztálykirándulást is nyerhetnek a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, ahol elleshetik az útépítés fortélyait, igazi úthengert vezethetnek, belekóstolhatnak a közlekedési hírszerkesztésbe. Interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. Megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát, izgalmas kalandozáson vehetnek részt a János Vitéz Látogatóközpontban.

További részletek a Magyar Közút internetes felületein találhatóak.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában