elismerés

2021.01.18. 20:00

Szolgálati jel elismerésben részesült Szendi Zoltán

Szolgálati jelet kapott dr. Pintér Sándor belügyminisztertől Szendi Zoltán tűzoltó alezredes, a Belügyminisztérium és szervei állományában eltöltött húsz év elismeréseként.

Foray Nándor

Forrás: TMKI

Szendi Zoltánnak a húsz évi szolgálat elismeréseként a belügyminisztertől kapott tárgyjutalmat és az oklevelet a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Csőglei István tűzoltó alezredes nyújtotta át a kirendeltség állománya előtt.

Szendi Zoltánt 2000-ben nevezték ki a Paksi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába beosztott tűzoltónak. 2005-től Pakson a gazdasági és ügyviteli osztály kiemelt főelőadója, majd 2007-től az általános ügyviteli és ellátási osztály vezetője volt. 2012-től a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelői beosztását, majd 2016-tól a megyei iparbiztonsági főfelügyelői beosztást tölti be. Az Eötvös József Főiskola Műszaki Fakultásán szerzett környezetmérnöki diplomát. Felsőfokú szakmai végzettséggel, rendészeti szakvizsgával, veszélyesáru-ügyintézői végzettségekkel, továbbá veszélyesáru-szállítási biztonsági tanácsadói szakképesítéssel, valamint a veszélyesáru-szállítási ellenőrök kriminalisztikai szakképesítésével rendelkezik.

Fotó: TMKI

Szendi Zoltán tűzoltó alezredes munkáját rendkívüli elhivatottsággal és szorgalommal végzi hivatásos állományba kerülése óta. Önmagával és beosztottaival szemben is következetes, környezetében mindenkit az iparbiztonsági szakterület szeretetére nevel. Megnyerő személyisége a magánéletében és a munkájában is megmutatkozik, továbbá az együttműködő szervezetek vezetőivel is példamutatóan ápolja a kapcsolatait. Munkásságát a megyei szakmai szervezetek elismerik, vezetői szinteken méltatják. Motivált és tudatos, személyében kiemelkedő technológiai ismeretek, szaktudás és előadói képességek jellemzik. Munkáját az önállóság és a szakmai ismeretek magas színvonalú alkalmazása jellemzi. Kiemelkedően hatékony az új feladatok megismerésében, rendszerezésében, megszervezésében és a végrehajtás koordinálásában. A kapott feladatok elvégzése során törekszik a lehető legjobb, legprecízebb munkavégzésre.

Magas fokú hivatástudata megfelelő szerénységgel, az iparbiztonsági szakterület iránti elkötelezettséggel párosul. Szakmai életútja töretlen, tevékenysége példaértékű. Az elmúlt években aktívan részt vett a Tolna megyei veszélyes üzemekben bekövetkezett káresemények következményeinek elhárításában, valamint rendkívüli időjárási viszonyok miatt kialakult veszélyhelyzetek felszámolásának irányításában.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség sok erőt és jó egészséget kíván Szendi Zoltánnak a további munkájához – írja a megyei katasztrófavédelem weboldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában