Felmérik, van-e igény rá

2021.01.12. 16:20

Továbbra is zárva marad a gyönki illemhely

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Bezárták a gyönki buszmegálló területén található nyilvános illemhelyet még az előző év nyarának végén, amit a közelmúltban is szóvá tett egy lakó a városvezetésnek. Szaka Gyula polgármester hivatalos válaszlevelében azt ismertette, hogy a települési illemhelyek működtetését a hatályos jogszabályi környezet jelenleg nem teszi kötelezően ellátandó feladattá az önkormányzatok számára.

Gyönkön a nyilvános illemhely üzemeltetése nem tud rentábilis lenni. Viszont, a lakosság részéről a 21. században joggal elvárható, hogy ez az alapszolgáltatás a nagyobb forgalmat bonyolító, frekventált területrészeken lehetőség szerint megoldott legyen. Erre a célra a gyönki buszpályaudvaron található illemhely működésének műszaki feltételeit az önkormányzat továbbra is biztosítja, de üzemeltetésében az állandó felügyeletet, az illemhely tisztaságának fenntartása érdekében szükséges személyi feltételeit nem tudja.

A jelenleg kialakult probléma megoldására külsős partner, partnerek együttműködését remélik, aki a büfét is üzemeltetné.

– A buszmegállónál működött egy büfé, ami magántulajdonban van, és ami a tevékenységét az elmúlt évben beszüntette. A lakossági jelzés nyomán már dolgozunk azon, hogy az üzemeltetésre ténylegesen van-e igény, és hogy azt milyen formában, költséggel tudnánk megtenni. Jelentős tömeg nincs a buszmegállóban, amely a távolsági buszok utasaié. A Volán, illetve az utazó közönség részéről megkeresés még nem érkezett az önkormányzat felé, az pedig, hogy egy helyi lakostól érkezett ezirányú észrevétel, aki alig hétszáz méterre lakik a pályaudvartól, elég visszás – mondta a polgármester.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában