Nagydorog

2021.02.18. 17:30

A gondozók mellé képeznek segítőket

Képzési bemutatót tartott a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság a nagydorogi művelődési házban szerdán délelőtt. A Szociális gondozók segítője képzés az Aktívan a tudásért országos projekt keretében folyt.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

A járványhelyzet miatt a képzéseken kilenc ember vehet részt, így a képzést követő gyakorlati oktatáson is, ahol a résztvevők elméleti tudásukat a gyakorlati résszel szilárdíthatják meg. Az oktató, Lakatos Lajos az úgynevezett demonstrációs teremben lévő eszközöket használta a szakma fortélyainak megismertetésére.

A cél annak elérése, hogy az oktatáson résztvevők ezekkel az eszközökkel később majd dolgozni tudjanak. – Most, ahogy beléptem, azt láttam és az volt az érzésem, hogy nagyon jó kezekben vannak Lakatos Lajos tanúr úr óráján. Azt a határozottságot, amelyet belépéskor tapasztaltam, nagyon jó érzéssel vettem – mondta Pájer László, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) főigazgató-helyettese a helyszínen.

A bemutatót követően beszélgethettek is vele a résztvevők arról, hogy mit jelent számukra a képzés, és hogyan gondolkodnak a jövőjükről. Pájer László elismeréssel szólt a kialakított jövőképről. Az oktatást megtekintette többek között Horváthné Nőth Edit, a TEF dél-dunántúli regionális igazgatója és Borbélyné Töttösi Ágnes, Nagydorog polgármestere is.

A képzésbe vontak jó eséllyel vehetnek majd részt az önkormányzatok házi segítségnyújtási feladatainak ellátásában, illetve elhelyezkedhetnek a közeli településeken, szociális intézményekben. Nagydorog polgármestere már jelezte, hogy a képzés befejezése után öt embert foglalkoztatnak majd.

A TEF Aktívan a tudásért projektjének célja a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű, tizennyolc–ötvenöt év közötti, alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező emberek társadalmi helyzetének, foglalkoztathatóságának javítása képzések és munkakipróbálások révén, az ország kevésbé fejlett régióiban.

Borítóképünk: Lakatos Lajos oktató figyeli egyik tanítványa mozdulatai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában