kalaznói hírmondó

2021.02.09. 18:08

A kalaznóiak hiányolják a kisboltjukat

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A kalaznóiaknak nagyon is van igényük arra, hogy újranyissák a helyi kisboltot, mondta Frei-Kovács Mónika polgármester. Az egyetlen vegyesbolt a tavalyi év elején szűnt meg, miután egyetlen alkalmazottja nyugdíjas lett, és nem találtak a helyére senkit. A lakosságot egy pékárukkal és tartós élelmiszerrel felszerelt teherautó, úgynevezett mobilbolt látja el, amely akkor is működött, amikor még nyitva volt a helyi kisbolt.

– A Tamási és Térsége Lea­der Egyesülethez már benyújtottuk a pályázatunkat, hogy a kisboltnak is helyet adó önkormányzati épületrészt felújíthassuk. Bízunk a támogatásban. A mobilbolttal elégedettek vagyunk, hozza a pékárukat, lisztet, cukrot, ám hústermékek, vegyi áru, virágbolt nincs a falunkban. A bezárt kisbolt pedig nem volt nyereséges. Azt tervezem, hogy minden házhoz bekopogok, és mindenkivel beszélek, hogy változtassunk ezen – mondta, és hozzátette: pályázat révén szerették volna felújítani a mintegy nyolcvan négyzetméteres egykori kisboltot, amely helyiség jelenleg kihasználatlan és üres. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter januárban a kormányinfón jelentette be: a kormány mintegy negyvenötmilliárd forintot biztosít a falvakban működő kisboltok támogatására. Azért született meg ez a döntés, mert a nagy élelmiszeripari multicégek megjelenése miatt a kisboltok az elmúlt években bezárásra kényszerültek.

Megoldást találtak

Egy iskolás korú gyermeket ért tavaly novemberben kutyatámadás Kalaznón. Frei-Kovács Mónika polgármester elmondta, a falu utcáin kóborló, beoltatlan, chip nélküli kutyák okozta problémák rendszeressé váltak, de ez a remények szerint hamarosan végleg megszűnik. A gyepmesteri szolgálat havonta egyszer jön a településre, és elviszi az utcán kóborló ebeket. A szerződést a Tamási Kistérségi Dám Társulás keretein belül kötötte meg a település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában