havi tematika

2021.02.23. 15:30

Képzéssorozat indult külhoni magyar egészségügyi dolgozóknak

Nagy az érdeklődés a külhoni magyar egészségügyi szakembereknek szóló képzések iránt – mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

TEOL

Budapest, 2020. február 11. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a Határtalanul! program legfontosabb újdonságairól és friss pályázati felhívásairól a Miniszterelnökségen 2020. február 11-én. Elérhetõvé váltak a magyarországi iskoláknak a külhoni osztálykirándulásokat finanszírozó Határtalanul! program következõ tanévének pályázati kiírása. A magyar kormány finanszírozásával mûködõ program intenzitása 100 százalékos, vagyis a nyertes pályázók összes költségét fedezi az állam. Az iskolák a következõ tanévben a korábbi 5-6 millió forint helyett már 6-7 millió forintot nyerhetnek el az utazások finanszírozására. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Nagy az érdeklődés a Nemzetpolitikai Államtitkárság által indított, külhoni magyar egészségügyi szakembereknek szóló februári online képzések iránt, amelyek a Bethesda Gyermekkórház és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának szakmai irányításával valósulnak meg – adta hírül a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

Potápi Árpád János államtitkár felidézte: a 2021 a nemzeti újrakezdés éve keretében a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus hónapokat tart, amelyek részeként február a gyermekegészség hónapja. Kiemelte: a havi tematika jegyében négy héten át tartó online képzéssorozat hirdettek külhoni magyar gyermekorvosok, ápolók, pszichológusok számára, amelyek február 5-26. között zajlanak.

Az államtitkár elmondta: a képzések iránt rendkívül nagy az érdeklődés, egy-egy alkalmon több mint 200 külhoni szakember vesz részt, de jelentős számban kapcsolódnak be laikusok, érdeklődők is. Hozzátette: a sorrendben harmadik, múlt hétvégén tartott képzést „Hit és gyógyulás” címmel rendezték meg, amely rendkívül érdekes témát, a hit gyógyulásban és gyógyításban játszott szerepét járta körbe.

Potápi Árpád János kiemelte: „A járványhelyzet idején is egységes nemzetben gondolkodunk. Fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi nehéz időszakban azoknak nyújtsunk segítséget, akikre a legnagyobb teher hárul: az egészségügyi dolgozóknak.” Hozzátette: a magyarországi jó gyakorlatoknak az egész régióban való meghonosítása által nemcsak a külhoni magyar egészségügyi szakemberek gazdagodnak új ismeretekkel, hanem erősödnek a határokon átívelő szakmai és baráti kapcsolatok is.

Borítóképünk: Potápi Árpád János államtitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában