Pályázat

2021.02.22. 16:20

Óvodások és iskolások alkotásait várják

Alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére az Országos Tűzmegelőzési Bizottság.

Foray Nándor

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltók izgalmas és egyben kihívásokkal teli világát – tájékoztatott a Tolna Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzmegelőzés. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Az óvodások a pályázatra egyénileg szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak A3-as vagy A4-es méretű alkotásokkal, vagy csoportosan egyéb kézműves alkotással.

Az iskolások korcsoportonkénti (6-10, 11-14, és 15-18 éves) kategóriája a szabadkézi rajz (A3-as vagy A4-as méretű ceruza-, toll-, tus-, kréta-, akvarell-, pasztellkép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás), az egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített, például papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb harmincszor harmincszor húsz centiméter méretben), az irodalmi alkotás (vers vagy mese, legfeljebb két A4-es oldal terjedelmű költemény vagy tanulságos történet) és a számítógépes program (játék, alkalmazás vagy legfeljebb hatvan másodperc hosszúságú film).

Az iskolás korcsoportban az alkotásokat egyénileg vagy csapatban lehet elkészíteni. Csapat nevezése esetén egy csapaton belül legfeljebb három, azonos korcsoportba tartozó gyermek vehet részt.

A járványügyi helyzet alakulásától függően az alkotásokat postai úton vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és a kategória megjelölésével a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak kell megküldeni. Az alkotás leadásakor a letölthető adatlapot és a hozzájáruló nyilatkozatot is le kell adni az alkotáshoz rögzítve. Szerepeljen a pályázó neve, életkora (a pályázat beérkezési határidejének napján betöltött életkor), kapcsolattartási e-mail-cím, telefonos elérhetőség.

A beérkezési határidő április 30. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálják el a beérkezett műveket. A megyei eredményhirdetés május 21-ig lesz. A területi szinten első helyezést elért alkotások az országos versenyben vesznek részt. Az országos díjátadót június 15-ig tartják meg.

A megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként három-három alkotást díjaz, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos döntőben is. Az országos verseny nyertesei külön díjazásban részesülnek.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a Legkreatívabb óvoda/iskola 2021 címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában