Tengelic

2021.02.02. 11:30

Házszámtáblák kihelyezésére figyelmeztet az önkormányzat

Brunner Mónika

20200407 Törtel Koronavírus-járvány Segíti a tanyagondnok a külterületen élő rászoruló idős embereket. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Forrás: MN

Fotó: Havran Zoltán

A helyi lapban tett közzé felhívást Tengelic önkormányzata a házszámtáblákról, valamint azok kihelyezéséről. A lakosságot tájékoztatták arról, hogy a településükön – és elsősorban egyes külterületeken – jelenleg is sok esetben problémát jelent az ingatlanok beazonosítása.

Méghozzá a házszámok hiányos, nem megfelelő, valamint nem kellőképpen látható feltüntetése miatt keletkezik probléma. A megállapításuk szerint több ingatlanon egyáltalán nincsenek házszámtáblák. A kialakult állapot pedig valóban nem kedvező, mint ismertették, megnehezíti a betegszállítók, postai kézbesítők, mentők, rendőrség, tűzoltók és a közszolgáltatók munkáját.

Az önkormányzat ezért arra kérte a lakosságot, a lakosokat, hogy gondoskodjanak a házszámtáblák szükség szerinti pótlásáról, kihelyezéséről. Emellett figyelmeztették őket arra is, hogy aki a házszámtábla beszerzését, közterületről jól látható módon történő elhelyezését, cseréjét, pótlását elmulasztja, megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait, méghozzá az erről szóló önkormányzati rendelet alapján. Ez esetben pedig ellene hatósági eljárás kezdeményezhető.

A közterületek elnevezéséről, megváltoztatásáról, a házszám-megállapítás szabályairól szóló rendelet még 2013. május első napján lépett hatályba. Ez az önkormányzati rendelet tér ki arra is, hogy az ingatlanokat házszámmal kell ellátni.

Ugyancsak a helyi lapban tették közzé Szijártó József képviselőnek, az önkormányzat pénzügyi bizottsága elnökének 2020-as évi értékelőjét. Mint olvasható, a bizottsági elnök munkája alapjának mindig a településért érzett felelősséget és a hitelességet tekintette. Feladata elsődlegesen a pénzügyek, az önkormányzat gazdálkodásának segítése. Háromtagú bizottságuk két új képviselővel kezdte meg a munkát.

Szijártó József
Forrás: tengelic.hu

A korábbi évekhez hasonlóan településük pénzügyi helyzete stabil, gazdálkodása kiegyensúlyozott, feladatait hatékonyan látta el. Befejeződtek beruházások, például a teljes belterületre kiterjedő járdaépítés, a jövőt jelentő bölcsődeépítés. Az iskolaépületekre naperőműveket telepítettek, valamennyi tantermükbe klímaberendezést szereltek. Az önkormányzati iskolabusz szolgáltatás saját busz forgalomba helyezésével szeptembertől indult el, emellett a két iskolaépületet összekötő fedett átjáró is létesült.

– Mivel az önkormányzat nem fenntartója az iskolának, a testületben végzett munkámra, intézményvezetőként egyfajta összekötő kapocsként tekintek, hangsúlyozva, hogy az iskola nem csak helyét tekintve foglal el a település életében központi szerepet, de az állami átvételt követően is változatlanul meghatározója a település jövőjének – tette hozzá Szijártó József, aki lényeges feladatának tartja még a lakosság tájékoztatását is.

Az eddig soha nem látott, nem tapasztalt vészhelyzetről pedig azt mondta, hogy az mindenkinek feladta a leckét a saját területén. Hogy azt hogyan sikerül megoldaniuk, az idei év nagy kérdése lesz. Az önkormányzat és a település intézményei mindenesetre állták a sarat, így van miben bizakodniuk.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában