Fejlesztések, programok

2021.02.15. 19:10

Számtalan terve van az idei évre Pálfának

Az idei évben a rendezvényeket még kissé bizonytalanul állítják össze, azonban több terve is van Pálfának a fejlesztésre, felújításokra – adta hírül Mérei Melinda polgármester.

K. K.

2020.08.02. Iván Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld Gyerekeknek szóló Búcsú Ivánon.

Forrás: MW-illusztráció

Fotó: CSAPO BALÁZS

Február végén, március elején kezdik meg az orvosi rendelőben a védőnői szolgálat bővítését, mely harmincmillió forint pályázati beruházásból valósul meg, ezen kívül a temetőhöz vezető útjukat is szeretnék felújítani. Ez utóbbi szintén pályázati forrásból valósul meg ötmillió forint összegben. Ezek azok a fejlesztések, melyek biztosan megvalósulnak.

Nyújtottak be további pályázatokat is, melyben útfelújításhoz szükséges gépeket, berendezéseket kaphatnak. Az orvosi rendelő bővítéséhez kapcsolódóan az orvosi szolgálati lakás felújításához is kértek támogatást. A polgármester hozzátette, szeretnének még több fejlesztést megvalósítani, mely attól is függ, milyen pályázatokra lesz még lehetősége a településnek.

Terveik közt szerepel több útszakasz és közterület felújítása, például a szőlőhegy felé vezető közút fejlesztése, illetve több helyen szeretnék az árkaikat felújítani. Szeretnének még játszóteret építeni, a piacteret kibővíteni, a polgármesteri hivatal belsejét és járdákat felújítani.

A rendezvénynaptár még csak most fog összeállni, hiszen a tavalyi év, és még az idei is bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy milyen programokat lehet majd megtartani. A falunapot szeretnék megrendezni a szokásos búcsúval és bálokkal összekötve.

Terveik között szerepel még a szüreti felvonulás és bál megrendezése, a Pálfai Öreghegyi Borkedvelők Baráti Körével közösen egy borverseny, illetve a Pálfai Pinceszer megrendezése. Pálfán szeretnének elindítani egy kismamaklubot, tornákat és további közösségi rendezvényeket is.

Borítóképünk: a rendezvénynaptár még csak most áll majd össze, de a falunapot szeretnék megrendezni a szokásos búcsúval és bálokkal összekötve (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában