magyar falu program

2021.02.26. 10:30

Új busz áll szolgálatba Murgán

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Sok hasznos és balesetmentes kilométert kívánt Potápi Árpád János abból az alkalomból, hogy Murga új tanya- és falugondnoki buszt állíthatott szolgálatba.

A Magyar Falu Program támogatásából vásárolt gépjárművet szerdán délután a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője adta át Felkl Márton polgármesternek. – A választókörzetem egyik ékszerdoboza Murga – jelentette ki Potápi Árpád János.

– Kicsi, de annál lelkesebb az itt élő közösség. Örülök, hogy ismét segíthettem őket. Felk Márton elmondta, hogy ugyan eddig is volt falugondnoki buszuk, de már ideje volt lecserélni a hatéves kocsit. Kapóra jött az önerőt nem igénylő program, melynek közel tizenötmillió forintos, elnyert támogatásából egy vadonatúj VW Transportert vásárolt a település. – Nulla kilométeres, százkét lóerős, energiatakarékos, korszerűen felszerelt, kilencszemélyes autóhoz jutottunk – sorolta a polgármester. – Emellett kényelmes, ezt tapasztalatból tudom, ugyanis jómagam vezettem el a szekszárdi kereskedésből Murgára.

Az új busz folytatja elődje munkáját, azaz helybelieket szállít óvodába, iskolába, egészségügyi vizsgálatra, boltba, ügyintézésre, a zombai hivatali központba. Felkl Márton megjegyezte, hogy az egykor skatulyába zárt murgai lét a múlté, akinek szüksége van rá, igénybe veheti az említett szolgáltatásokat. A korábbi gépjármű továbbra is használatban marad, de már nem Murgán, hanem Erdélyben. A község vezetése ugyanis a lecserélt autót Madéfalva számára ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában