ünnepvárás

2021.03.30. 15:30

Felkészültek a húsvétra a gyönkiek

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Felkészültek az idei évi húsvétra a gyönkiek: közösségi házuk udvarában tojásfa található, emellett kézzel festett tojások tucatjaival, valamint fából készült, ember és nyúl formájú bábukkal várják a közelgő ünnepet, tájékoztatott Kemler Imréné, a gyönki Német Nemzetiségi Egyesület elnöke.

– Az egyesületi tagok, felnőttek, de gyerekek is festették a tojásokat. A fából készült alkotásokat Németh János készítette a saját műhelyében, a faalapanyagot pedig Bíró Gábor adta hozzá – tette hozzá.

A közösségi házuk jelenleg üresen, de teljes „készenlétben„ áll. A fákat, szőlőket metszették, az udvart is rendbe tették.

– Ez az ünnep is sajnos a koronavírus-járvány jegyében telik, így idén is a legfontosabb üzenet, hogy mindenki vigyázzon magára. Nem tudok arról, hogy a tagjaink közül bárki is megbetegedett volna, de mostanra már elég sokan oltakoztak, és várják a második adag vakcinát is. Elmondhatom, hogy még mindig nagyon félnek az emberek, és szeretnék már, hogy vége legyen a járványnak, hogy újra találkozhassunk, megtarthassuk a rendezvényeinket – mondta Kemler Imréné.

A kormany.hu szombaton közölte, hogy a Magyar Közlönyben megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló kormányrendelet. A jogszabály rögzíti, hogy akkor nyílik lehetőség a jelenleg hatályban lévő védelmi intézkedések enyhítésére, ha két és fél millió ember legalább az első oltást már megkapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában