fejlesztés

2021.03.30. 19:17

Hamarosan indul a bölcsődeépítés

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

Kiválasztották az új tolnai bölcsőde építésének kivitelező cégét. Hamarosan kezdődik az építkezés.

Az önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárásra három Tolna megyei vállalkozás adott ajánlatot. Ezek közül a sióagárdi HGT Invest Kft. ajánlata volt érvényes. A cég bruttó 372,6 millió forintért végezheti el a munkát. A vállalkozási szerződést már aláírták, a munkaterületet átadására a területet érintő közművek áthelyezése után kerül sor, várhatóan idén nyáron.

Mint azt megírtuk, a tolnai önkormányzat mintegy 457 millió forint pályázati forrást nyert el a beruházásra. A támogatás a költségek 100 százalékát fedezi, a projekt önerőt nem igényel. A kétcsoportos, 24 férőhelyes bölcsőde Tolnán, a Bartók Béla utcában, a Pitypang óvoda szomszédságában épül meg. Az intézmény várhatóan 2023 januárjában kezdi meg a működését.

A városban az 1990-es évek eleje óta nem működik bölcsőde. A három év alatti gyerekek napközbeni ellátását jelenleg két civil szervezet által működtetett családi bölcsődék biztosítják Tolnán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában