Digitális oktatás

2021.03.26. 12:30

Közel húsz dunaföldvári gyermeknek segítettek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári tanodája közel húsz gyermeknek segített nemrég számítógéppel, laptoppal és tablettel annak érdekében, hogy az otthonukból tudjanak részt venni az online tanórákon.

K. K.

Forrás: Pixabay

Ezen kívül néhány gyermeknek biztosítják azt is, hogy hasonlóan az általános iskolához, bejöhetnek a tanodába és ott használhatják azokat az eszközöket, melyek az órákon való részvételben és a házi feladatok elkészítésében a segítségükre lehet. Lipták Tamás, a tanoda intézményvezetője szerint ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a gyerekek nem szakadnak így ki az oktatásból, majd hozzátette, legutóbb egy kisgyermeknek azzal is sikerült segíteniük, hogy szemüveget vásároltak a számára.

A kialakult járványhelyzetben a támogató szolgálat mikrobuszával korábban Szekszárdra, ezekben a napokban Paksra vagy a helyi háziorvosi rendelőbe szállítanak időseket, mozgásukban akadályozott dunaföldvári lakosokat a Máltai Szeretetszolgálat dolgozói.

Az önkormányzat rendelkezésükre bocsájtotta a korábban tankertként funkcionáló kertet, ahol elkezdték a gyerekekkel és az önkormányzat segítségével a talajmunkákat. Reményeik szerint minél hamarabb jönnek majd a gyerekek, és népszerűsíthetik számukra a kertkultúrát, hogy ne csak a különböző áruházakban lássák a zöldségeket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dunaföldvári Önkéntes Csoportja közel háromszáz családnak biztosít élelmiszercsomagot a közeljövőben, rászoruló családok, nagycsaládosok és idősek számára. Akik a látókörünkben vannak, őket igyekeznek elérni, ebbe besegít a tanoda és a Dunaföldvári Támogató Szolgálat is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában