NAV

2021.03.16. 18:10

Többféle módon is kérhető az adóbevallás-tervezet

Mauthner Ilona

20200407 Deszk Hosszabbítás: a NAV adóbevalláshoz az ügyfélkaput javasolja. Képen: illusztráció Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: MW

Fotó: Karnok Csaba

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-bevallási tervezeteket március 15-től elektronikusan elérhetővé teszi az eSZJA felületén. Akinek nincs ügyfélkapuja, az április 15-ig kérheti a tervezetek postázását, tájékoztatta lapunkat Mózsik Szilvia, a megyei igazgatóság sajtószóvivője.

Senkinek nem kell személyesen megjelennie az ügyfélszolgálaton, hogy hozzájusson bevallási tervezetéhez. A járványhelyzetben a NAV igyekszik minimalizálni a kockázatokat. Akinek nincs ügyfélkapuja, annak sem kell felkeresnie személyesen az ügyfélszolgálatot, mert április 15-ig többféle módon kérhető az szja-bevallási tervezet: SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot), a NAV honlapján elérhető webűrlapon, levélben, a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK), illetve telefonon a 1819-es hívószámon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában