felújítás miatt

2021.03.01. 10:30

Változik a forgalmi rend Pakson

TN

20201027 Paks Elkészült a Barátság úti rendelőintézetben a hőközpont teljeskörű felújítása – tájékoztatott Szabó Péter polgármester (képen) és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Molnár Gyula Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

Megkezdik a Szentháromság tér felújítását Pakson. A kivitelezés az útburkolat, járdák, kapubejárók, ivóvízvezeték rekonstrukcióját, villamos hálózat, közvilágítási és hírközlési hálózatok és a házi bekötések átépítését tartalmazza. Várhatóan 2021. március 1-jétől, azaz mától, a kivitelezés befejezéséig lezárják a teret határoló utcák csatlakozását (Deák Ferenc utca, Petőfi utca, Kálvária utca, Anna utca). A gépjárműforgalmat kizárják, gyalog továbbra is lehet itt közlekedni. Az Anna a Deák Ferenc és a Hegyalja utca közötti szakasz kétirányú lesz, a parkolást megtiltják.

Az Anna utcai lakóknak ha megadott időszakban a gépjármű-közlekedést csökkenteniük szükséges az útszakaszon, illetve lehetőség szerint a parkolást az ingatlanukon belül kell megoldaniuk. Az Anna utca, a Hegyalja utca és a Szentháromság tér közötti szakasz zsákutca lesz, ahol az iskola és az utca szűk keresztmetszete miatt a reggeli és délutáni órákban a behajtást és parkolást nem javasolják.

Szabó Péter polgármester egy korábbi sajtótájékoztatón Fotó: Molnár Gyula / MW-archívum

A Petőfi–Hidegvölgy–Üstökös utcák forgalomcsillapítása érdekében ideiglenes, szilárd burkolatú útszakasz épül ki a Haladás és a Virág utca között. A Kálvária utca és az Öreghegy utca a Szőlőhegy utcától a Szentháromság tér felé zsákutca lesz. Az Öreghegy, a Malomhegy és a városközpont között a Munkácsy utca–Hegyalja utca–Anna utca–Deák F. utca nyomvonalon lehet közlekedni. A Paksi Bezerédj Általános Iskola főbejáratát lezárják, a diákok a munkaterületet elkerülve az Anna utcai és a Deák Ferenc utcai bejáratokon keresztül közelíthetik meg az iskolát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában