„Kerülj kékbe, kerülj képbe”

2021.04.06. 18:30

A kiállítók között van kollégánk is

Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Mártonfai Dénes

Április 2-án, az Autizmus Világnapján számos ország nevezetessége kék fénybe, a spektrumzavarral élők közös színébe borult. A Kis Lépések Alapítvány 2019-től kezdődően a „Kerülj kékbe” kampány keretében csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, hogy felhívja a társadalom figyelmét az autizmussal élők nehézségeire, és az érintettek egyre növekvő számára.

2021-ben a „Kerülj kékbe, kerülj képbe” című kortárs fotóprojekttel még több ember kerülhet egy kis lépéssel közelebb az autizmussal élők világához. A tizenkét kortárs magyar fotográfus képeiből válogató projekt ugyanis megmutatja a bezárkózás szelíd szépségét. A kiállítók között van kollégánk, Mártonfai Dénes is.

A kiállított munkák önmagukban is egy-egy külön világot mutatnak meg, együtt pedig – az autizmus jelképekeként is ismert kirakóként – létrehozzák a kiállítás egészét. A kiállítási fotográfiákból – Magyarországon először – limitált példányszámú fotópuzzle készül, amelyek itt láthatók.

A tárlat a Dokubrom Galériában lesz látható a Budapest FotóFesztiválon, addig azonban online térben érhető el.

Borítóképünk: Eső után. Kis kékség Mártonfai Dénes fotóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában