fejlesztés

2021.04.17. 09:30

Befejeződik a szennyvízberuházás Tengelicen

Munkatársunktól

Fotó: Archívum

Végéhez közeledik a 2016-ban elindított szennyvíz­elvezetési projekt Tengelicen. – Így a vége felé már kijelenthetem, hogy a munkák mindvégig jó minőségben, kiváló szakemberek közreműködésével zajlottak, szem előtt tartva a határidőre történő átadást – fejtette ki véleményét a Tengelici Hírmondóban Gáncs István polgármester. – A 2020-ban elkezdett kivitelezés helyszíni művezetéssel zajlott, amely magába foglalta a kéthetenkénti műszaki ellenőrzést, az azt követő feladat-koncentrált szakmai megbeszéléseket és az önkormányzat felé az aktuális helyzetjelentést. A módszer hatékonyan és naprakészen kezelte a menet közben felmerülő problémákat, figyelembe véve a lakosság részéről érkező észrevételeket is.

A közel félmilliárd forintos beruházás magában hordozza a településrész megújulásának lehetőségét, ami a már jelenleg is itt élők, valamint a Tengelicet lakhelyükké választó leendő lakosok életminőségének javulását, komfortosabbá válását és az ingatlanok felértékelődését is jelenti. A beruházás fő irányvonalát képező gerincvonal és a hozzá tartozó kiszolgáló műtárgyak kiépítésének befejezése 2021. április végén várható, összhangban a vállalkozói szerződésben vállalt és előírt határidővel. A rendszer átadása után nyílik lehetőség az ingatlantulajdonosok számára a hálózatra történő rácsatlakozására.

– Ezzel a beruházással az önkormányzat elsődleges célja az, hogy az országos környezetvédelmi törekvésekhez igazodva a talajterhelést a nullára csökkenthessük – folytatta Gáncs István. – Ezen felül a képviselő-testület nem titkolt céljaként szeretnénk elérni, hogy a településrész régóta esedékes megújulása is megvalósuljon. Ennek három alappillére van, a településrész összkomfortjának elérése, a nemzetgazdasági szempontokat képviselő Paks II. beruházás megvalósításához való településszintű csatlakozás, és mint legfontosabb, a lakosok támogató együttműködése a jövő építésében. Ha ezek az eljövendő két éven belül egymásra találnak, kijelenthetem, hogy Tengelic-Szőlőhegy tíz éven belül egy teljesen más arcát fogja mutatni. Ezen célok mentén továbbra is garantálhatom, hogy nem az ígérgetések, hanem a tények fogják igazolni munkánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában