kinevezés

2021.04.27. 14:05

Bemutatták a sportközpont új igazgatóját

Szepesi László

20210427_Sajtótájékoztató_Ács Rezső polgármester és Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatót tart_foto:Mártonfai Dénes_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Kedden délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be Ács Rezső polgármester a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. új igazgatóját. Ugyanis, mint megírtuk, múlt pénteken a városi közgyűlés nevében hozott döntésével visszahívta, s azonnal felmentette a munkavégzés alól is Malomsoki Krisztiánt, a sportcsarnok igazgatóját, egyben kinevezte utódjának a korábbi műszaki vezetőt, Szőke Gergőt.

Fontos volt megtenni ezt a lépést, mondta a sajtótájékoztatón a polgármester, mert közeleg a nyár, a strandot ki kell nyitni, és az uszoda építésével kapcsolatban is szükséges fontos döntéseket meghozni. A volt igazgató képtelen volt erre, vagy nem is akarta meghozni ezeket a döntéseket.

A sportközpont működtetéséhez szükséges összeg egész évre rendelkezésre áll – folytatta Ács Rezső – de azt kéri Szőke Gergőtől, hogy azokat a szerződéseket, amelyek nem az intézmény működtetésével kapcsolatosak, szüntesse meg.

Az új igazgató – végzettsége szerint gépészmérnök, egyben magyar bajnok középtávfutó atléta, Szemerei Levente edzője – azzal kezdte: tevékenységét, energiáját a következő időszakban a strandra, s az uszoda építésének folytatására, befejezésére akarja koncentrálni. Még csak pár napot töltött új pozíciójában, s még kell idő ahhoz, hogy minden szerződést, számlát átnézzen, viszont az elmúlt évben azt tapasztalta, hogy szakmai munka végzése helyett az intézményben inkább politikai csatározások dúltak, amelyek akadályozták a munkát, ezért mindent megtesz azért, hogy a jövőben a politikát félretéve, együtt dolgozzanak.

Kérdésre elmondta, mint a fürdő műszaki vezetője az uszoda építésénél inkább a gépészeti folyamatokat követte figyelemmel, de látta az építészeti hibákat is. Szándéka, hogy ezek legyenek kijavítva, s a szekszárdiaknak egy korszerű uszodája legyen.

A strandról pedig úgy nyilatkozott, hogy ott a korábbi időkben nem volt jó a vezetői kommunikáció, többször elhangzott, hogy nem lesz pénz a fizetésekre, ezért a munka abbamaradt. Azt a gépészet korábbi vezetőjeként tudja, hogy a szivattyúk, vízforgatók mind tökéletesek, csupán a medencékkel vannak gondok. De már jöttek vállalkozók, hozzák majd az árajánlatokat, megkezdik a munkát, s bízik abban, még májusban meg tudják nyitni a fürdőt.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/visszahivtak-poziciojabol-a-szekszardi-sportcsarnok-igazgatojat-3644587/

Borítóképen: Ács Rezső polgármester (b) és Szőke Gergő, a sportközpont új igazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában