Tájékoztatás

2021.04.29. 12:57

Elmarad a május elsejére tervezett program Szekszárdon

TEOL

20210303_Szekszárd_Horváth Kálmán kormánybiztos bemutatta a Babits Kulturális Központban az megnyílt oltó pontokat _Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Mi is megírtuk ma reggel, hogy visszahozza a régi majálisok hangulatát Szekszárd, ingyen alkoholmentes sörrel és virslivel, a gyerekeket szörppel várják a Babits Mihály Kulturális Központnál május elsején.

Csütörtökön kora délutánra azonban változott a helyzet, a kulturális központ portálunkhoz eljuttatott közleményében már arról tájékoztat, hogy a szombatra tervezett akció elmarad.

Egészen pontosan azt írják, hogy a Babits Mihály Kulturális Központ a februári farsangi jótékonysági fánksütő akcióját követően a május elsejei majális hangulatát és ízét megidézve, egy újabb jótékonysági eseményt kívántak meghirdetni Szekszárd lakossága részére. Terveik szerint háromszáz adag virslit és alkoholmentes sört, illetve gyermekeknek szörpöt kívántak a kulturális központ étterméből az ablakon keresztül kiosztani az ideérkező vendégek számára, a járványügyi szabályok, a gyülekezési és csoportosulási tilalom legszigorúbb betartása mellett.

A mai napon folyamatosan kaptak azonban jelzéseket, hogy a jótékonysági akciót sokan félreértelmezték, és egy tavaszi szabadtéri rendezvény lehetőségét látták benne, melyet természetesen nem lehet a jelenlegi szabályozás értelmében lebonyolítani.

Ezért az intézmény úgy döntött, hogy a jótékonysági akciót május elsején mégsem tartja meg. Erről azóta a Babits honlapján és " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán is olvasható egy-egy bejegyzés.

Fotó: szekszardagora.hu

Borítóképünk archív felvétel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában