német nemzetiségi önkormányzat

2021.04.24. 18:10

Fő céljuk a hagyományőrzés

Vizin Balázs

Fotó: Makovics Kornél

A hagyományőrzést és a sváb nemzetiségi kultúra továbbörökítését tűzték ki céljukként a Cikói Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai.

– Sajnos ma már csak a lakosság öt százalékát teszik ki azok a helyiek, akik bevallottan sváb származásúak, ezért megpróbálunk a fiatalokhoz visszanyúlva, az ő segítségükkel népszerűsíteni a hagyományainkat – mondta Erni Krisztiánné a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Kiváló kapcsolatot ápolnak a település önkormányzatával, a nemzetiségi óvodával és a nemzetiségi általános iskolával. Ezekkel az intézményekkel karöltve igyekeznek megszervezni a programjaikat.

Hagyományteremtő jelleggel, immár több alkalommal megrendezték a faluban a Német Gálát, tették mindezt azzal a céllal, hogy még szorosabb kapcsolatot teremtsenek az itt élő német ajkú emberek között. Az iskolai rendezvényeknél is például rendszeresen szerepet vállal az önkormányzat, és támogat minden olyan kezdeményezést, ami a német nemzetiségi kultúrát ápolja, népszerűsíti a völgységi településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában