pályázati támogatásból

2021.04.15. 18:12

Templomok újulhatnak meg több Tolna megyei településen

Vizin Balázs

2020.01.04. Kismányok Kismányokról 54 fiatal férfit és nőt hurcoltak el Malenkij robotra 1945 január elején a Szovjetúnióba,csak harmincöten tértek haza. Erre emlékezett a Kismányoki Német Önkormányzat koszorúzással. Beszédet Bőte István polgármester mondott. Fotó: Kiss Albert Tolnai Népújság Képen: Aradi András esperes

Forrás: MW-archívum

Fotó: Kiss Albert

Több mint 100 millió forint pályázati támogatásról született döntés a 2. sz. választókerületben (Bonyhád-Dombóvár) lévő templomok felújítását segítve. A támogatás célja az egyházi, hitéleti célú ingatlanok védelme, felújítása, bővítése.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője jelentette be a hírt csütörtökön a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán. Mint olvasható, a Kapospulai Római Katolikus Templom 15 millió, a Szakályi Római Katolikus Templom ugyancsak ennyi, a Kölesdi Református Templom 14,8 millió, a Dombóvári Református Templom 30 millió, a Kismányoki Evangélikus Templom 14,9 millió, míg a Dombóvári Evangélikus Templom szintén 14,9 millió forint támogatásban részesült. Egészen pontosan a kérelmező egyházi szervezet.

A kismányoki esetében a Bonyhád-Hidas-Kismányoki Evangélikus Egyházközség volt a pályázat benyújtója. Aradi András esperes kérdésünkre elmondta, a támogatásból a rossz állapotban lévő vakolatot szeretnék helyreállítani. Lehetőség szerint ezzel párhuzamosan a nyílászárókat is kicserélnék, igaz, azt már önerőből finanszírozná az egyházközség. Aradi András örömmel és köszönettel fogadta a hírt, hiszen mint fogalmazott: nagyon rossz állapotban van a templom épülete. A közelében található katolikus templommal és székely portával összehasonlítva pedig még szembetűnőbb a különbség, ami a felújítás után árnyaltabbá válik.

Borítóképen: Aradi András esperes (archív felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában