Paks

2021.04.16. 10:30

Természet és lakóhely a fotópályázat témái

Kalmár K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Természet ölelésében című nemzetközi gyermekfesztivál egy olyan társadalmi projekt, melynek célja az atomerőművek vonzáskörzetében élő gyermekek művészi, fényképészeti képességeinek fejlesztése és támogatása. Ennek keretei között idén is meghirdettek a fiatalok számára egy fotópályázatot.

Tizenkét és tizenhét éves kor közötti ifjak vehetnek részt a versenyen, melyre április 30-ig lehet jelentkezni. A pályázóknak három képet kell a szakmai zsűri részére elküldeni. A paksi fotósok jelentkezését a Paksi Polgármesteri Hivatalban, Ruff Ferenc külkapcsolati, rendezvényszervezési és ifjúsági referensnél e-mailben várják a [email protected] címre.

A beküldött képek témája a természet, lakóhely, állat- és növényvilág. A pályázati anyagok elbírálása május első hetében zajlik, a nyerteseket pedig május 5-én hirdetik ki. Minden település első és második helyezettje részvételt nyer a nyári, balatonfüredi nemzetközi fotótáborba.

A pályázat célja, hogy az atomenergiát népszerűsítsék a térségben, növeljék az atomerőművek üzemeltetése során a környezeti tudatosságot. Ezzel szeretnék a nukleáris energiatermelés elfogadottságát növelni a térségben, ösztönözni a környezettudatosság szintjének emelését és a kreatív tevékenységet a fiatal generáció körében, ösztönözni a gyermekek együttműködését a lakóhelyük városainak ökológiai jólétének fenntartása érdekében, illetve fejleszteni a nemzetközi partnerséget.

Borítóképünk: a fotópályázat témája a természet, lakóhely, állat- és növényvilág (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában