Kaposszekcső

2021.04.22. 15:30

Töretlenül fejlődik, gyarapodik a település

A jelenleg 1526 lelket számláló Kaposszekcső folyamatosan gyarapodik. A településhez tartozó Liget lakótelep területén nemrégiben például egy fitneszparkot alakítottak ki.

Varga Sz.

20210317 Kaposszekcső Dr. Pulai János háziorvos beadja az Astra Zeneca oltóanyagot a Kaposszekcsői orvosi rendelőben. Foto: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Badáczy-Csiba Zsuzsanna polgármester elárulta, hogy egy másik hasonló parkra is beadták a pályázatot a Magyar Falu Program keretében még az előző testülettel, amit a faluközpontba terveztek, végül azonban a lakótelepi nyert.

Mára már látszik, hogy a legjobb helyre került, ugyanis a park mellett fut egy kerékpárút, amely az elmúlt időszakban rendkívül népszerű lett. Rengetegen megfordulnak arra, kerékpároznak, futnak és sétálnak. Padokat és kerékpártárolót is terveznek itt elhelyezni. A telepített eszközök jól kiegészülnek a saját forrásból felépített, a lakótelep belső udvarában található játszótéri eszközökkel. Így elmondható, hogy minden korosztály megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló kültéri, szabadidős tevékenységet a lakótelepen.

A hozzávetőlegesen négyszáz embernek otthont adó lakótelep területén álló, nem használt épületek közül nemrég gazdára talált három tömb is. Egy vállalkozó vásárolta meg az épületeket, aki szeretné a közeljövőben felújítani azokat.

A település régebbi, központi részén is több beruházás készült el a közelmúltban: a Magyar Falu Program keretében mintegy ötmillió forintból felújították és akadálymentesítették a temetőt, ahova új kegyeleti hűtőt is beszereztek. Korszerűsítették a közösségi házat közel húszmillió forintból, illetve teljesen megújulhatott a Kossuth Lajos utca, hozzávetőleg 25 millió forint támogatás segítségével.

A mintegy 20 millió forintból felújított Közösségi Ház átadója 2020 szeptemberében
Fotó: A szerző felvétele

Jelenleg is több fejlesztés zajlik, köztük a főzőkonyha energetikai fejlesztése, mely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, majdnem 23 millió forintból valósul meg, illetve szintén a MFP révén a volt takarékszövetkezet épületének megvásárlásához sikerült ötmillió forint támogatást nyerni, amelyből új körzeti megbízotti iroda létesül, így biztonságosabbá téve a településközpontot.

A Covid-járvány miatt a regisztráltak védőoltása Kaposszekcsőn is az országos program szerint zajlik.

Borítóképünkön: Dr. Pulai János háziorvos végzi az oltást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában