beruházás

2021.04.07. 17:05

Zöld utat kapott a szőlőhegyi óvodaépítés

Szepesi László

Sajtótájékoztató_a_szőlőhegyi_óvoda_felújításáról_és_bölcsöde_építéséről

Fotó: Kiss Albert

Fejlődik, fiatalodik Szekszárdnak az a déli része, amelyet eleink Szőlőhegynek kereszteltek el. A régi házakat felújítják, oda fiatalok költöznek, s így egyre több a kisgyerek. Érthető, hogy nagyon kell a két éve bezárt óvoda helyett egy új, korszerű, s természetesen egy bölcsőde is. Hogy ez már nem csak óhaj, hanem jövő év végére valóság lesz, azt szerdán délelőtt sajtótájékoztatón mondta el Ács Rezső polgármester és Máté Péter, az érintett terület önkormányzati képviselője.

Ma Szőlőhegyről hatvan kisgyereket hoznak szüleik naponta a város központi részén lévő óvodákba. Várhatóan, vagy legalább is remélhetően a következő években még több óvodás korú gyermek lesz a megyeszékhelynek azon a részén, és bölcsődés korúak is lesznek bizonyára, akik közül nem mindenkit otthon nevelnek szüleik. Ezért három óvodás csoportnak, háromszor huszonöt gyereknek óvoda lesz, a még fiatalabbnak pedig egy olyan mini-bölcsőde épül, amilyen a Kadarka utcában van. Ott két csoportban összesen tizennégy kisgyerek töltheti napjait.

Korábban már szerepelt ez az építkezés, fejlesztés a város terveiben, de a rendelkezésre álló összegnél jóval drágábban építették volna a vállalkozók azt az intézményt, így megvalósítását el kellett halasztani. Most, újabb pályázat eredményeként kapott a város elegendő pénzt, több mint félmilliárd forintot a pénzügyi tárcától, s így biztos, hogy megvalósul a terv.

Ez egyébként része annak a városi programnak, miszerint a pandémia alatt életet kell lehelni az évek óta álló pályázatokba, felgyorsítani azok megvalósítását. Ezért továbbra szerepel is a tervek között a szőlőhegyi orvosi rendelő építése is, mert terv, hogy Szekszárd déli részén is kialakuljon egy korszerű, a kor igényeit kielégítő városközpont.

Az óvoda és bölcsőde felújításának, építésének előkészítése javában tart: következik a közbeszerzési eljárás, majd a tervező, kivitelező kiválasztása. Ez várhatóan még hónapokat vesz igénybe, s az év vége felé, esetleg jövő év elején kezdődhet az építés, hogy aztán legkésőbb 2022 végén a szőlőhegyi gyerekeké lehessen az új bölcsőde és óvoda.

Borítóképünk: Ács Rezső polgármester és Máté Péter, a körzet önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában