Az otthon lakóinak védelme a legfontosabb

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

A gyönki Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat közösségi oldalán tudatta, hogy a látogatási tilalom feloldása után a látogatóknak mire kell készülniük, amikor be szeretnének lépni gyönki intézményükbe. Ismertették: elsősorban védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük, amely a velük érkező tizen­nyolc év alatti személy belépését is lehetővé teszi . A látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében a védettségi igazolványt kötelesek bemutatni.

Amennyiben ezeknek a feltételeknek nem tudnak megfelelni, az intézmény a kapcsolattartást továbbra is a korábban alkalmazott módon tudja biztosítani.

Arról is tájékoztattak, hogy intézményük területén továbbra is érvényben vannak a járványügyi hatóság mindenkori előírásai, különös tekintettel a maszkviselés, lázmérés, távolságtartás, kézfertőtlenítés szabályaira.

A látogatás során ezeket az intézményben gondozottak védelmében fokozottan be kell tartani. Amennyiben a látogatók a koronavírus-fertőzés tüneteit, például lázat, köhögést, nehézlégzést, ízlelés- és szaglásvesztést tapasztalnak, illetve a látogatásuk előtti tizennégy napban kapcsolatba kerültek igazolt Covid–19-pozitív személlyel, úgy a kapcsolattartás egyéb lehetőségeit szükséges igénybe venniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában