közlemény

2021.05.17. 19:48

Bocsánatkérésre szólítják fel az ÉSZ képviselőjét!

Bocsánatkérésre szólította fel az Éljen Szekszárd képviselőjét, Gulyás Róbertet a polgármesteri hivatal. A városháza által küldött közlemény szerint a képviselő közösségi médiában közzétett bejegyzése mélyen sérti a hivatali dolgozókat.

TEOL

Forrás: MW-archívum

Mint az az Ács Rezső polgármester és dr. Gábor Ferenc jegyző aláírásával ellátott közlemény közleményben olvasható: „Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetőiként visszautasítjuk Gulyás Róbert önkormányzati képviselőnek a hivatal dolgozóit ócsárló szavait, melyek nemcsak sértők, de alkalmasak arra, hogy félelmet keltsenek a munkatársainkban.”

Felszólítják Gulyás Róbertet, kérjen bocsánatot a polgármesteri hivatal dolgozóitól!

Hangsúlyozzák: a polgármesteri hivatal köztisztviselői valamennyien esküjükhöz méltóan, sokszor a hivatali időn túl is Szekszárd város lakóiért dolgoznak, nem pedig a helyi politikusok egyéni ambícióinak kiszolgálói.

A közlemény szerint példátlan, hogy a hivatal munkatársainak egy ideje „igaztalan politikai támadások kereszttüzében kell eredményesen dolgozniuk”. Kiemelték, ezúton is köszönik a dolgozóknak, „hogy nem adják fel!”

A polgármester és a jegyző nevével ellátott közlemény arra is kitér, „meggyőződésük, hogy eredményes munkát hosszú távon csak nyugodt környezetben lehet végezni, a dolgozók személyes támadása egyetlen esetben sem segíti a hatékony munkavégzést, azzal ellentétes.”

Bejegyzésében Gulyás Róbert többek között azt említi: „Nem tudni, de a régi szakemberek elhagyták a hivatalt, az egész második emeletet megszállta a sötétség. Hiányoznak a képzett jogászok, pályázatírók, akiknek a kisujjában volt a szakma, és mindig támaszkodhattunk a munkájukra.”

Erre reagálva a közlemény emlékeztet: „az első veszélyhelyzet lejárta után az akkor többségben levő képviselők működése következtében a jelentős túlmunka, nyomásgyakorlás és megfélemlítés miatt 2020. nyarán a polgármesteri hivatal szinte teljes felsővezetése és a középvezetők többsége elhagyta a hivatalt, ezzel szinte lehetetlenné vált a minőségi munkavégzés.

Kijelentették: „2020. októberében ilyen helyzetben kellett elkezdeni a hivatali struktúra újjáépítését, az üres álláshelyek feltöltését. Mindehhez a hivatalon belül igyekszünk a tőlünk elvárható legjobb körülményeket biztosítani. Munkánk eredményeként több korábbi dolgozó visszatért a hivatalba, a kollégák hozzáállásának és munkabírásának eredményei pedig már látszanak.”

A közleményben arra kérik Gulyás Róbert képviselőt, hogy „a város érdekében fejezze be a hamis hírverést és ami a legfontosabb, a hivatalt ne tekintse politikai játszótérnek, a hivatali dolgozókat pedig a politika szereplőinek.”

Az állásfoglalás arról is szót ejt, „biztosak vagyunk benne, hogy az ÉSZ képviselőinek többsége partnernek tekinti a polgármesteri hivatalt.

Annak érdekében, hogy a városházán a nyugodt és eredményes munkavégzés feltételei a jövőben újból biztosítottak lehessenek, arra kérték az Éljen Szekszárd frakció képviselőit, „határolódjanak el társuk, Gulyás Róbert hivatali dolgozókat érintő sértő kijelentéseitől”.

Az említett, május 14-i keltezésű bejegyzés:

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában