régi terv valósult meg

2021.05.13. 18:46

Dűlőtáblák igazítják útba a turistákat a szekszárdi borvidéken

Tíz dűlőtáblát helyeztek ki a szekszárdi borvidéken – ennek apropóján koccintottak a szekszárdi borászok a Bodri Pincészetben csütörtökön.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Régi terv volt bemutatni a szekszárdi, Szekszárd környéki dűlőket, völgyeket, hangsúlyozta Herrné Szabadi Judit Szekszárd Borvidék Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.

Heimann Zoltán a Szekszárdi Borászok Céhének elnöke azt emelte ki, hogy az egységes táblák kihelyezésével léptek egyet az ismertség felé.

„Ha nincs közösségi marketing, akkor nem lehet közös a siker, márpedig ezek a táblák segíthetnek abban, hogy még ismertebbé, népszerűbbé váljon a borvidék” – húzta alá Heimann Zoltán.

Fotó: Makovics Kornél

Sebestyén Csilla, az ötletgazda és szervező elmondta, Iván völgyben, Porkoláb völgyben, Baranya völgyben, Faluhelyen, a Gurovica dűlőben, a Görögszó dűlőben, Kerékhegyen, Hidaspetrén és Virághegyen, a Lajvér völgyben és a Szeleshát dűlőben segítenek a táblák a turisták tájékozódásában.

Egy-egy tábláról egyebek között kiderül, hogy melyik borászat gazdálkodik a területen, mekkora a terület, és mit termelnek azon. Sebestyén Csilla elmondta, további borászatok is csatlakozhatnak a jövőben a tízekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában