Hajdan

2021.05.31. 16:30

Születésnapi gálaműsort adtak a válogatóverseny után

„Ezen a héten történt” sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Szeri Árpád

Forrás: MW

60 ÉVE tizenhatmillió forintos költséggel új töltés és zsilip épült a Tolna- és Mözs-környéki Duna-ágban, Ságalján. „Ez igen nagy jelentőségű lesz az árvízvédelem szempontjából: Tolnát ezzel meg tudják menteni az árvízveszélytől.”

60 ÉVE „a bonyhádi zománcgyárat kéttagú holland küldöttség látogatta meg. Egyik a FERRO holland cég mérnöke, a másik pedig ugyanennek a cégnek az osztályvezetője. A bonyhádiak ettől a cégtől kész zománcüveget vásárolnak. A holland szakemberek megtekintették az üzemet és tárgyalásokat folytattak az üzem vezetőivel.”

60 ÉVE „a dombóvári Gőgös Ignác Gimnázium tanulóiból alakult színjátszó együttes a járási művelődési házban bemutatta Gogol Revizor című színművét. A szereplők dicséretesen oldották meg feladatukat, különösen Apáthy Gyulát, Várhegyi Máriát és Kertes Lázárt kell dicsérni.”

50 ÉVE „elkészült Dunaföldváron a budapesti Dux Ktsz. kötőüzeme, melyben félszáz dunaföldvári nődolgozót foglalkoztatnák majd. A nagyközség határában, az előszállási országút mellett épül a budapesti Oxigén- és Dissousgázgyár dunaföldvári 7. számú telepe, ahonnan egy országrészt látnak el majd az építkezések lánghegesztéséhez szükséges gázzal.”

50 ÉVE az akkor több mint egy éve átadott Babits Mihály Művelődési Központ addigi látogatottsága legmagasabb arányát érte el. „A szekszárdi intézményben május hónap folyamán több mint harminchatezer ember vett részt különböző rendezvényeken, tárlatokon.”

50 ÉVE közel ezerkétszázan voltak kíváncsiak Szekszárdon a város sporttörténetének első nagypályás nőilabdarúgó-mérkőzésére. A megyeszékhely csapata Vecsei Mária és Frey Ilona góljával 2:0 arányban nyert a dombóváriak ellen.

35 ÉVE a Szekszárdon tartott megyei úttörő-találkozóra másfél ezer pajtás érkezett. A rendezvénynek a Magyar Úttörők Szövetsége 40. születésnapja alkalmából adott otthont a megyeszékhely.

35 ÉVE Bogyiszlón elkezdődött a tanácsházat és a termelőszövetkezet irodaházát összekötő épületszárny könyvtárrá alakítása. „A háromszázezer forintot meghaladó munkákat a bogyiszlói községi tanács kőművesbrigádja végzi.”

25 ÉVE „a bátaszéki Rároson horgászversenyt rendezett a helyi horgászegyesület. Az ifjúsági kategóriában Bálint Kata, a Harci Horgász Egyesület ifi horgásza abszolút első helyezett lett, »megverve« a 182 induló versenyzőt. Ezzel a megyei horgászszövetség által felajánlott kupát is a tízéves Kata kapta.”

25 ÉVE „kiváló minősítést kapott az Aparhanti Székely Együttes az országos néptáncos bemutatón, Pécsváradon. A csoport sikeresen szerepelt a Cinege Madár népdaléneklő versenyen és a Ki mit tud? megyei döntőjében.”

25 ÉVE a válogatóverseny után születésnapi gálaműsort adott a szekszárdi Tücsök klub a Babits Mihály Művelődési Házban. „Béresné Kollár Éva kezdeményezésére a Babits Mihály Művelődési Ház, valamint a szekszárdi Pop Tv támogatásával egy évvel ezelőtt (1995-ben – a szerk.) rendezték meg első ízben a Tücsökzene popdalversenyt a megyeszékhelyen.”

Borítóképünk: A klubtagok és a válogatóverseny énekesei a gyereknapról daloltak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában