Závod

2021.05.07. 19:10

Hársfák adhatják majd az árnyékot a tervezett úthoz

Hársfákat ültetett az önkormányzat a település határát jelző táblától a temetőig húzódó földes úton.

R. G.

Fotó: A szerző felvétele

A főút mellett futó szakaszon tizennyolc fát telepítettek, amelyek idővel majd árnyékot adhatnak a tervezett gyalogút mellett. László Attila polgármester ottjártunkkor éppen a csemetéket locsolta.

A faluvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy egy neve elhallgatását kérő magánszemély ajánlotta fel a fák árát. A fákat arra a szakaszra ültettek, amely korábban rendszeresen bérbe volt adva. Most azonban, hogy megfogalmazódott a gyalogút ötlete, ismét saját gondozásba vette a területet a falu.

A polgármester elmondta, azért esett a választásuk a hársra, mert ez a fafajta a település több pontján is megtalálható vallási épületeknél, emlékműveknél, szobroknál – a helyiek általában ilyen fákat ültettek ezek mellé. Mivel ez a szakasz külterületnek számít, pályázati forrást nem tudtak igényelni, így a gyalogutat és a főút mellé tervezett sövénysor ültetését is önerőből tudják csak megvalósítani, tette hozzá a polgármester.

Závodon tavaly újult meg a ravatalozó belseje, és részben a temetőt is bekerítették, amihez közel hárommillió forintot nyertek pályázaton.

Borítóképünk: László Attila polgármester locsolja a csemetéket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában