Kakasd Lapja

2021.05.26. 12:30

Kakasdnak is van már önkormányzati újságja

Történetének első újságját jelentette meg nemrég a település. Az önkormányzat által jegyzett, Kakasd Lapja című kiadvány formai szempontból meglepetés, ugyanis hétoldalas.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

– Miután bőséges mennyiségű információ állt rendelkezésünkre, úgy döntöttünk, hogy plusz egy oldallal gyarapítjuk a lapot – mondta Schellné Simcsik Orsolya polgármester. – Most, elsőként kizárólag az önkormányzat közlendőjét szerepeltettük az oldalakon. A későbbiekben természetesen szélesítjük a kört és bevonunk más szerveződéseket, szereplőket is, legyen szó például egyházakról, egyesületről, és a tőlük származó hírekről.

Kakasd Lapja teljes egészében helyi kivitelezésű. Azaz helybeliek írták, szerkesztették és helyi nyomtatásban jelent meg kereken hatszáz példányban. Valamennyi portára ingyenesen jutott el. A tartalmat tekintve egyebek mellett tájékoztat a hivatalok, intézmények nyitvatartási, működési rendjéről, a lezajlott ünnepekről, a közös programokról – utóbbiak közül a járványveszély miatt többről le kellett mondani –, a parkosítási célkitűzésről, a helyi óvoda felújításáról, a minibölcsőde építéséről, az ivóvízminőség-javító programról, a belterületi vízrendezésről, a kerékpárút-fejlesztésről, a különböző központi támogatásokról, és azok felhasználásról.

A környezettudatosság jegyében a lap útmutatást ad a használt sütőolaj és zsiradék leadásához, valamint arról a két komposztálóról is, melyekben a zöldhulladék helyezhető el. Azaz, „szó esik” minden olyan tudnivalóról, mely a közérdekű kategóriába tartozik és egyúttal hasznos, praktikus jellegű.

– A közelmúlt híreiről, eseményeiről és jövőbeni terveinkről kívántuk és kívánjuk tájékoztatni ilyen módon is a helybelieket – erősítette meg a polgármester. – Azért használok nemcsak jelen, hanem jövő időt is, mert alapvetően kedvező visszajelzéseket kaptunk a lapról. Ez azt jelenti, hogy – miként az utolsó lapon is írtuk – folytatása következik. Úgy tervezzük, hogy Kakasd Lapja ezentúl negyedévente jelenik meg, de az sem kizárt, hogy időnként, igény szerint akár kéthavonta is a lakosság rendelkezésére fog állni.

Borítóképen: Schellné Simcsik Orsolya a lap első számával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában