Gránátalma-díj

2021.05.06. 10:21

Kettő is Tolnába került a legrangosabb díjból

Ismét remekül szerepeltek a Tolna megyei kézművesek, kismesterek.

W. G.

Forrás: A szerző archív felvétele

Április végén online módon nyílt meg Budapesten a XVII. Élő Népművészet országos tárlat, amely a Kárpát-medencei tárgyalkotók ötévente megrendezett seregszemléje. Több mint másfél ezer munka került kiállításra, illetve a szakmai zsűri elé. A tárlatnak a Hagyományok Háza ad otthont, egyelőre csak virtuális megtekintésre van mód, de május közepétől augusztus végéig várhatóan valós látogatásra is lehetőség lesz.

A Tolna Megyei Népművészeti Egyesület több tagja került a díjazottak közé. A legrangosabb elismerésben, Gránátalma-díjban ketten részesültek: Pete Jánosné tengelici csuhékészítő népi iparművész, és Tatai Ernő teveli tamburakészítő népi iparművész.

Arany­oklevelet hárman kaptak: Komjáthi Tamásné szekszárdi szövő népi iparművész, Bakó Ernő szekszárdi fémműves népi iparművész, és Sáfrány Mária paksi hímző népi iparművész. Ezüstoklevelesek: Lieszkovszky Tiborné mórágyi gyöngyfűző népi iparművész, és Kuti Jana madocsai viseletkészítő.

Borítóképünkön: Tatai Ernő is a legjobbak közé került

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában